10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ryanair će narednog ljeta obnoviti letove na relaciji Podgorica-Zagreb

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com

Očekuje se da će niskotarifni avioprevoznik Ryanair idućeg ljeta nastaviti sa letovima iz Zagreba za Mančester, Podgoricu i Sofiju, kao i da će povećati frekvencije na nizu destinacija na osnovu svojih preliminarnih planova za 2024.

Kako prenosi Ex Yu Aviation news, tri navedene linije treba da budu obustavljene krajem ovog mjeseca. Međutim, niskobudžetna avio-kompanija planira da nastavi letove između glavnog grada Hrvatske i Mančestera 1. juna, sa linijom svakog utorka i subote. Kompanije će do Podgorice letjeti takođe od 1. juna i imaće tri nedeljne rotacije, utorkom, petkom i subotom. Ryanair će sa letovima do Sofije krenuti 3. juna, dva puta sedmično – ponedeljkom i četvrtkom.

Karte za tri rute tek treba da budu puštene u prodaju, jer prevoznik nastavlja da radi na svom redu vožnje za ljetnju sezonu 2024.

S druge strane, obnova operacija do Bratislave, koje će naredne nedelje biti obustavljene prije roka, za sada nisu u planu za narednu godinu.

Povratak linija je u skladu s nedavnom najavom Ryanaira da će tokom ljeta 2024. obavljati više destinacija izvan Zagreba nego ove godine.

– Radi se o direktnim vezama. Ovo ljeto smo imali blizu trideset destinacija iz Zagreba, tačnije 27, a za ljeto 2024. nastojaćemo da bude preko trideset. Zadovoljni smo uslovima u Zagrebu, iako svako povećanje naknada utiče na troškove, što pokušavamo svesti na minimum – rekao je nedavno glavni komercijalni direktor Ryanaira, Jason McGuinness.

Niskobudžetna avio-kompanija predviđa da će ove godine na svojim letovima za Zagreb prevesti 1,2 miliona putnika.

Izvor:eKapija
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije