4.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Ryanair u zimi spaja Zagreb s 24 linije prema Evropi

rayanair

Niskotarifni zračni prevoznik Ryanair u zimskom redu letenja Zagreb će s 24 linije povezivati s evropskim odredištima u 16 zemalja, a u decembru će u zagrebačku bazu uvesti i treći avion, pri čemu očekuje do ljeta iduće godine oko milon putnika na svim linijama, najavio je u utorak u Zagrebu predsjednik Uprave Ryanaira Michael O’Leary.
To je ujedno i prvi zimski red letenja Ryanaira iz Zagreba, koji kreće krajem oktobra, a O’Leary je dodao i da je to njegova prva konferencija za medije te posjet Zagrebu.

Naglasio je da im je Zagreb veliki izazov i da tu vide veliki potencijal, kao i u cijeloj Hrvatskoj, već prepoznatoj u svijetu zbog turizma. Za Zagreb je istaknuo da je trenutno jedan od rastućih ‘hot city break’ destinacija.

„Ljudi žele doći u Zagreb, posebno za božićni sajam u zimi, a ima i puno kulturnih i povijesnih znamenitosti, dobru hranu i raste mu broj stranih turista. Važna je i prepoznatljivost Hrvatske po nogometu, a i koliko sam uspio vidjeti ima i puno lijepih žena”, rekao je O’Leary.

Smatra da Zagreb zaslužuje imati barem oko 3,5 miliona avio-putnika godišnje, jer, kako je kazao, riječ je o glavnom gradu te vjeruje da će u saradnji sa aerodromom Zagreb, s kojom dijele viziju rasta, doći do tih brojki.

Ponovio je i ranije najave Ryanaira da u Zagreb u ‘baziranje’ tri zrakoplova do kraja ove godine, od kojih su dva već u bazi od jula i septembra, ukupno investiraju 300 miliona dolara te da time izravno otvaraju 100 radnih mesta te još oko 750 neizravnih u cijeloj Hrvatskoj. Bio bi razočaran, navodi, da u Zagrebu već idućeg ljeta u bazu ne uvedu i četvrti avion, odnosno da bi ih tu mogli imati tri do pet.

„Ryanair uvodi 24 nove linije iz Zagreba u idućih šest mjeseci, a CA je u tri godine uvela samo tri nove linije i dobila je 12 miliona eura pomoći od države”, reako je O’Leary.

No, kako je odgovorio na pitanje novinara o Croatia Airlinesu i jesu li konkurencija ili ne, Ryanair želi da CA bude „živa i zdrava” kompanija, dodajući da nemaju istu strukturu putnika niti leti na iste destinacije i aeordrome.

„Stalo nam je da CA živi i nismo došli tu da bi ju uništili nego smo došli stvoriti zdravu konkurenciju, a kako linija prema Dublinu nije uništila poljski LOT ni AirLingus tako neće ni CA”, odgovorio je O’Leary.

Izvor:SEEbiz

Najčitanije