15 C
Kotor

Slušaj online radio

SAD donirale Mornarici CG dva čamca

SAD donirale Mornarici CG dva čamca

Sjedinjene Američke Države (SAD) donirale su Mornarici Vojske Crne Gore dva čamca sa pratećom opremom, okviru programa Protiv-minska humanitarna akcija.

Donacija je, prema riječima ministra odbrane Predraga Boškovića, potvrda velikog prijateljstva između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

On je kazao da će donirani čamci unaprijediti kapacitete Mornarice Voske Crne Gore, te uticati na njeno bolje pozicioniranje u okviru ukupnog odbrambenog sistema.

Bošković je naglasio da su SAD glavni strateški saveznik Crnoj Gori u jačanju odbrambenih kapaciteta, ističući i njihovu ulogu i podršku tokom procesa reformi našeg odbrambenog sistema.

Bošković

On je, kako je saopšteno, istakao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da se snažno zalaže za modernizaciju Vojske Crne Gore, u cilju jačanja sposobnosti za adekvatno reagovanje na postojeće bezbjednosne izazove.

Ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke istakla je da su SAD “ponosne na prijateljstvo i savezništvo sa Crnom Gorom”.

Ona je naglasila da će SAD nastaviti da podržavaju Crnu Goru, kao kredibilnog saveznika u okviru Alijanse, sa posebnim fokusom na jačanje odbrambenog sektora. Rajnke je istakla da je ova donacija gest pažnje i prijateljstva SAD prema Crnoj Gori, imajući u vidu kontribuciju naše zemlje Alijansi, ali i potrebe Mornarice, kao važnog segmenta u obezbjeđivanju sigurnosti.

Izvor:RTCG

Najčitanije