7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Sanacija oštećenog asfalta na dionici puta Kotor-Prčanj-Stoliv

Radnici preduzeća “Asfalt-beton gradnja”- Podgorica počeli su da obrađuju rupe i oštećenja na priobalnoj cesti Kotor-Prčanj-Stoliv. Nakon rezanja površinskog sloja asfalta, pripremaju rupe za nanošenje novog sloja asfalta. Ovi radovi se obavljaju na osnovu prošlogodišnjeg tendera, kao završetak sanacije saobraćajne mreže na teritoriji opštine Kotor predviđene za 2023. godinu.

-Sanacija rupa na priobalnom putu od Kotora do Stoliva vrši se po potrebi na mjestima gdje je oštećen asphalt. Radovi se obavljaju prema već raspisanom tenderu od prošle godine, u okvbiru predviđenih troškova od 50 hiljada eura. Za ovu, 2024. godinu predviđeno je još toliko sredstava, a tender će biti uskoro raspisan, kazao je Ognjen Vukasović, sekretar Sekretarijata za investicije Opštine Kotor, za Boka News.

Iz lokalne uprave upućuju upozorenje građanima/građankama da pažljivo voze preko pripremljenih površina za asfaltiranje i da imaju strpljenje dok se ne završi sanacija. Poručuju da će asfaltiranje biti završeno čim to vremenske prilike budu dozvolile.

/M.D.P./

Najčitanije