12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Saopštenje OO DPS Kotor povodom (ne)istupanja DF-a iz koalicije na vlasti u Kotoru

Kotor-foto-Z-N-Boka-News

XV sjednica SO Kotor bi trebalo da je iza nas, međutim, zbog nervoze u redovima vlasti, koja je sačinjena 30. avgusta i naknadnom ugradnjom u tu političku maškaradu tri odbjegla odbornika Ognjanovića, Ljutićeve i Donkovića, to se nije desilo, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

“Naime, najvažnija tačka, budžet od 28 miliona, garancija da će svi biti namireni, je usvojena. Tek kad se došlo do kulture i dječjeg pozorišta skupštinska većina je ostala bez kvoruma. Naravno, već je bila kasna ura, a grad i odluke koje se tiču onog najbitnijeg za grad i nijesu toliko važne.

I baš kad smo misli da smo sve vidjeli, dešava se magija. Odbornici stare garde DF-a odlučuju da izađu iz koalicije, pa pišu saopštenje. Predsjednik ne želi ni da im zahvali na saradnji i odmah nakon toga stiže depeša iz PzP-a da su se oni samo šalili i da je sve to u sklopu novogodišnjeg programa “Od Božića do Božića”.

Iz našeg maloga grada cirkus ne samo da ne odlazi, on u njemu dostiže svoj vrhunac, jer se klovnovske tačke usavršavaju baš u drevnome Kotoru. Političari lakrdijaši olako prelijeću, zalijeću se u Ništa i prividno napuštaju vlast, iako to nikada neće učiniti, jer su im kostimi koje su obukli udobni, a uloge, baš kao i cjelokupna im politika, malograđanske i nekotorske. Uoči Nove godine, sve pršti od fešte prosječnosti i nekulture. Prskalice nerada i konfeti političkog licemjerja i nedosljednosti obasipaju kotorsku godinu na zalasku.

Elem, kako stara izreka kaže “Tresla se gora, rodio se miš”, tako i u našoj skupštini. Naša vlast ne prestaje da zabavlja (o jadu) građanke i građane, a tako će i do kraja mandata. Nažalost, ovakvim postupcima i dobre stvari padaju u vodu, pa se pitamo da li bi i kako bi vodili grad da nema 28 miliona da im svima bude dobro. Njima dobro, svima nama Kotoranima i Kotorankama, “kuku i lele”.

Politička novogodišnja jelka okićena je lažnim obećanjima i prividom dobroga vođenja grada. Na vrhu je zvijezda u vidu provincijalizacije Kotora. Šljašti i opominje da se protiv ovakve vlasti u sljedećoj godini moramo izboriti gospodski, narodski i kotorski. Građanski i slobodarski protiv drskih provokatora i uzurpatora kotorske političke kulture, možemo i moramo mi, čuvari gradskoga stila i moderne političke misli, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Najčitanije