24 C
Kotor

Slušaj online radio

Saradnjom Opštine i mještana uređen još jedan lokalni put u Bijeloj

Foto Opština HN

Juče su u Bijeloj, u mjestu Grab iznad Dječijeg doma, završeni radovi na betoniranju lokalnog puta. Ovo je još jedan u nizu projekata uređenja gradske putne mreže koji su realizovani zahvaljujući saradnji i zajedničkom učešću Opštine Herceg Novi i mještana, a ukupna vrijednost završenog posla je skoro 12 hiljada eura.

Na ovaj način riješen je dugogodišnji problem mještana ulice, koja je bila u toliko lošem stanju da je tokom obilnih padavina bilo gotovo nemoguće doći do nekih kuća. Sanacijom puta u dužini od oko 200 metara, konačno je uređen prilaz kućama u ovom dijelu grada.

Kako je kazao predsjednik Mjesne zajednice Bijela Nikole Samardžića, radovi su počeli prije desetak dana, a završeni su juče.

-Sada je mještanima omogućen prilaz kućama i parcelama u njihovom vlasništvu, a sa ovom investicijom se i olakšava mogućnost izgradnje objekata u ovom dijelu Bijele, kazao je Samardžić i dodao da na potezu od Jadranske magistrale do naselja živi dvadesetak porodica.

Kako je dodao, u Bijeloj će u narednom periodu biti izvođeni radovi na više lokacija. U planu su sanacija puta kod naselja Bijela školjka, izgradnja javne rasvjete na nekoliko lokacija, kao i sanacija Doma kulture kako bi taj objekat bio na usluzi građanima i udruženjima.

Najčitanije