20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Saveljić: Dan učitelja obilježili smo posjetom etno-zbirke, koja šalje poruku bogatog nasljeđa Boke Kotorske

Povodom Dječje nedjelje i Dana učitelja koji se obilježava 5. oktobra, i rezultata koje treba postići na časovima Prirode i društva, učiteljica Nevenka Saveljić sa učenicima trećeg razreda OŠ “Drago Milović” područno odjeljenje D. Lastva, posjetila privatni etno muzej Roka Perušine na Seljanovu – Tivat.

“Roko ima impozantnu etno-zbirku, muzejsku kolekciju koja u sebi nosi umjetničku, istorijsku i kulturnu vrijednost bogatog nasljeđa Boke Kotorske. Na lijep i djeci blizak način on ih je upoznao sa brojnim eksponatima iz našeg kraja. Za svaki eksponat Roko ima priču na koji je način došao do njega, kako ga je restaurirao, što je posebno privuklo pažnju djeci” – kazala je za naš portal učiteljca Nevenka Saveljić.

Nastavak dana djeca su provela na novootvorenom igralištu na Seljanovu. Učenje, pjesma, igra ismijeh obilježili su jedan prelijep dan u Dječjoj nedjelji na sasvim drugačiji i djeci prihvatljiviji način učenja.

Učenici
“Podučavanje nije izgubljena umjetnost, nego je poštovanje prema podučavanju izgubljena tradicija. Zato, drage kolege, neka nam budući dani donesu više poštovanja, priznanja i poboljšanja tragično jadnog društvenog statusa” – poručila je učiteljica Saveljić.

Najčitanije