15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Šćekić: Mjesne zajednice su važna spona građana i opštinskih vlasti

Šćekić sa predsjednicima MZ

Sastanak sa predstavnicima tivatskih mjesnih zajednica


Novoimenovana sekretarka za lokalnu upravu u Opštini Tivat Jelena Šćekić organizovala je danas inicijalni sastanak sa predstavnicima tivatskih mjesnih zajednica.

„Redovni sastanci na kojima ćemo rješavati tekuće probleme, postaće praksa u našem budućem radu. Mjesne zajednice su dio jedinstvenog sistema lokalne uprave i kao takve važna su spona građana i opštinskih vlasti” – istakla je Šćekić i najavila obilazak mjesnih zajednica za period nakon turističke sezone.

Sastanku su prisustvovali Đuro Grubišić (predsjednik MZ Lepetani), Ivona Petrović (predsjednica MZ Krašići), Miloš Tripinović (predsjednik MZ Krtoli) i Dragan Bulajić (predsjednik MZ Gradiošnica). Oni su sekretarku Šćekić upoznali sa aktivnostima iz prethodnog perioda ali i sa svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju u svojim mjesnim zajednicima, te sa administrativno-tehničkim poteškoćama u radu.

Iz mjesne zajednice Lepetani nadležne su upoznali sa problemom nepostojanja Detaljnog urbanističkog plana za ovaj dio tivatske teritorije, ali i sa problemom parkinga koji svakodnevno muči stanovnike i goste ovog dijela Tivta.

Kao ključni problem mjesne zajednice Gradiošnica ističe se problem napuštene stoke koja se ne čuva na adekvatan način već ugrožava imovinu i bezbjednost građana. U narednom periodu očekuje se nastavak radova na trotoaru uz glavni put, sve do objekta osnovne škole.

Predstavnici MZ Krašići i MZ Krtoli zadovoljni su urađenim u prethodnom periodu, a istaknuta je potreba za intenzivnijim prisustvom komunalnih policajaca u Krašićima.

Mjesne zajednice zadovoljne su saradnjom sa opštinskim preduzećima: Komunalnim preduzećem, Vodovodom i kanalizacijom, a posebne pohvale odlaze Direkciji za investicije Opštine Tivat koja je u proteklom periodu izlazila u susret zahtjevima građana. Mjesne zajednice u kojima se organizuju ljetnje fešte zatražile su izmjenu načina na koji se organizuju ovi programi, a određeni broj kritika upućen je Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom.

Na teritoriji opštine Tivat trenutno je formirano šest mjesnih zajednica, uključujući osim pomenutih, MZ Lastva-Seljanovo i MZ Centar. U skorije vrijeme pristupiće se izboru novih organa ovih mjesnih zajednica, a u planu je i promjena njihovog statusa u smislu podjele na dvije ili više mjesnih zajednica, a sa ciljem što efikasnijeg funkcionisanja ovih organizacionih jedinica.

Najčitanije