12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

SD: Puna su Vam usta građanskog Tivta, a podjele nikada veće

Tivat

Povodom murala sa likom pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je jutros osvanuo u Tivtu reagovali su iz SD Tivta i pozvali predsjednika Opštine Željka Komnenovića da u duhu praznične atmosfere i predstojećeg Božića, a u svrhu očuvanja zajedništva i tolerancije koje je Tivat uvjek baštinio, podsjeti nadležne službe lokalne uprave da pristupe sprovođenju Odluke o komunalnom redu i da po službenoj dužnosti vode računa o njenoj primjeni.

“I pored činjenice da po cijeli dan patroliraju ulicama našeg grada, danas je u Tivtu osvanuo mural čije iscrtavanje im je “promaklo”, iako je jasno da je za to bilo potrebno više vremena. U cilju unapređenja ambijenta koji se svakodnevno urušava izazivanjem podjela, pozivamo nadležne lokalne službe da pristupe izdavanju naloga za uklanjanje murala, jer duhovnicima nije mjesto na fasadama zgrada,već u vjerskim objektima.

SD Tivat

Takođe, koristimo priliku da gospodina Čadjenovića podsjetimo da je on na odgovornoj funkciji i da svoj subjektivni osjećaj i simpatije prema oslikanom muralu može intimno zadržati za sebe, te kvalifikovanog slikara kako ga u saopštenju naziva može pozvati da ga oslika na svom privatnom posjedu. Subjektivnom osjećaju nije i ne može biti mjesta u javni nastupima i izjavama, pogotovo kada su u pitanju ovako osjetljivi momenti koji se tiču suživota u multietničkim sredinama, kao što je Tivat. Kada se već prihvatio tako zahtjevne i odgovorne funkcije, gospodin Čađenović treba i mora znati da postoji zakonski okviri koji se moraju ispoštovati i koji će odlučiti da li je oslikavanje sprovedeno u skladu sa zakonskim normama.

Socijademokrate Tivta osuđuju sve postupke koje dovode do podjela među građanima,zato Vas pozivamo da na kraju Vašeg mandata uradite ono što ističete već godinu dana ,a to je da ne dozvolite da Vam Podgorica određuje način uređenja i funkcionisanja grada”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije