14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

SD Tivat: Mali podsjetnik na izjave predsjednika Komnenovića

Tivat – Pine januar 2020. foto Boka News

Imali smo priliku da čujemo predsjednika Opštine Tivat, gospodina Željka Komnenovića, koji po starom dobrom običaju iznosi neistine i na sebi svojstven način obmanjuje cjelokupnu javnost naše opštine, kaže se u saopštenju SD Tivat.

Svojim izjavama, po ko zna koji put unosi lažnu paniku i predviđa apokalipsu ukoliko on i njegovi koalicioni partneri, a bogami i drugovi ne ostanu u svojim foteljama. Iz tog razloga,u današnjem saopštenju ćemo se malo podsjetiti, a i vama dragi sugrađani, predočiti samo neke izjave gospodina Komnenovića, počevši od septembra 2021. godine.

13.09.2021. godine, citiramo: “Bojkot opozicije i SDP-a neće dovesti do pada lokalne vlasti”, i najavljuje da ima načina da se tome suprotstavi. U međuvremenu, Socijaldemokrate ga u više navrata upozoravaju da više nema skupštinsku većinu i predlaže raspisivanje izbora. Međutim, predsjednik ostaje ravnodušan i nastavlja sa svojim partnerima da saziva sjednice Skupštine.

28.12.2021. godine, citiramo: “Opozicija je par puta neformalno poručila da će biti spremna prisustvovati sjednici , ukoliko prva tačka bude odluka o skraćenju mandata aktuelnoj vlasti”. Međutim, udobnost i uživanje privilegija na koje ste se navikli u kratkom periodu su jače od donošenja predložene odluke. I sada, pred sam kraj zakonskog roka za obavljanja poslova iz svoje nadležnosti, a pred upozorenje od nadležnog Ministarstava, predsjednik dostavlja predlog Odluke i moli opoziciju da dodje na sjednicu. Dakle, predlaže ono što je opozicija predlagala od momenta uskraćivanja podrške.

30.12.2021. godine, citiramo:”Ukupno 219 zaposlenih u opštini Tivat i njenim preduzećima i ustanovama NEĆE OSJETITI BENEFITE OD POVEĆANJA ZARADA PREDVIĐENIH PROGRAMOM EVROPA SAD”. A još prije dva dana, isti taj predsjednik izjavi da su isplaćene zarade po program EVROPA SAD.

Još jedno podsjećanje na izjavu i njegovog saradnika, potpredsjednika opštine gospodina Arsića, sa javne rasprave o budžetu, citiramo:

“Ne treba da se sve izglasa od skoro 40 tačaka dnevnog reda koliko se u međuvremenu nagomilalo za sjednicu SO što se već tri puta odlaže zbog nedostatka kvoruma, ali imaju neke za sve nas zajedno u ovom gradu, veoma bitne tačke u poput budžeta ili izmjena osnivačkih akata i statta lokalnihn preduzeća. Ukoliko se te izmene ne usvoje do 11. januara, po zakonu će sva naša preduzeća: Komunalno, Vodovod i kanalizacija, Parking servis, Autobuska stranica, prestati da postoje i radnici će izgubiti posao. Kome normalnome je u interesu da se tako nešto dogodi? Mislim da je svima jasno da preduzeća nijesu ugašena i da zaposleni nijesu ostali bez posla. Naprotiv, iskoristili su benefite vlasti i zapošljavali svoje glasače u istim tim preduzećima.

Na osnovu svega navedenog, s pravom postavljamo pitanje kojem Željku Komnenoviću treba vjerovati.

SD Tivat

Poštovani građani, više je nego jasno da opozicija apsolutno nije kriva za situaciju koja se trenutno dešava u našoj opštini, jer ovo je samo mali dio plasiranih obmana od strane Predsjednika.

Međutim, od svega ovoga, možda je čak i najgore što je uključio i poslušnu upravu sportskog kluba FK “Arsenal”, kao svog portparola, koji umjesto da su se obratili predsjedniku da raspiše izbore, oni iznose neistine da neće biti novca za sporstke organizacije i smišljeno optužuju opoziciju. Gospodo iz FK “Arsenala”, da ste se na vrijeme bavili ovom temom, do sada bismo imali budžet i ne biste imali koga kriviti.

U konačnom, i država je prošle godine bila u situaciji privremenog finansiranja, i naravno da su sportisti imali novac i učestvovali  na svim takmičenjima. S toga Vas molimo da se više nikada ne uplićete u politiku, a predsjednika opštine ovim putem molimo da podnese ostavku kao jedini moralan i častan čin, poručuju iz OO SD Tivat.

Najčitanije