14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP: 13 plata za podobne – zaduženja za sve građane

Tivat – foto Boka News

Informacija koja je juče izašla u medijima o isplati 13. plate zaposlenima u Opštini Tivat još jedan je pokazatelj bahatosti i licemerja nove većine u Tivtu, saopšteno je iz OO SDP Tivat.

U proteklih par mjeseci ta ista vlast je prozivala UO Vodovoda i kanalizacije neodgovornim i nestručnim jer su radnicima za uspješno poslovanje dodijelili 13. platu da bi danas javnost Tivta saznala iz medija da će svi građani Tivta platiti opštinskoj administraciji 13. platu.

Ako uzmemo u obzir da je svim zaposlenima u Opštini Tivat već ranije isplaćena zimnica u iznosu od 180 eura odluka da se isplati i 13. plata, što po navodima koje smo mogli jutros pročitati čini oko 80 000 eura novca građana Tivta, dovodi u pitanje motive koji stoji iza ovakvog ponašanja lokalne vlasti. Da li je u pitanju bahatost i bezobzirnost ili nagrađivanje podobnih vrijeme će najbolje pokazati.

Kotor panorama -Photo: Zoran Nikolić
SDP

SDP Tivat smatra da su se ta sredstva trebala usmjeriti na socijalna davanja onim najugroženijim građanima Tivta – što lokalna administracija sasvim sigurno nije, pomoć školama i vrtićima, igralištima, ili pronalaženju načina za finasiranje produženog boravka za učenike nižih razreda osnovne škole.

Nastavićemo da se borimo protiv ovakve prakse jer nam obespravljeni, ugroženi radnici koji žive od svog rada a pritom uredno plaćaju svoje obaveze svima moraju biti prioritet, kaže se u saopštenju OO SDP Tivat.

Najčitanije