17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP Tivat: Aerodrom treba da obezbjedi bolji i kvalitetniji život građanima! Odbranićemo Aerodrom!

SDP TIvat – A. Đurović

Tivćani više neće dozvoliti otuđenje onog što je naše – poručio je danas nosikac izborne liste “SDP – Odbranimo grad” u Tivtu, Aleksandar Đurović.

On je, na okupljanju pristalica te partije koji su danas na gradskoj rivi Pine dijelili propaganssi materijal Tivćanima, kazao da javna dobra Tivta moraju koristiti svima.

“Prvi smo tražili da se čuje glas Tivćana u vezi sa privatizacijom aerodroma. Nastavićemo da dižemo naš glas protiv ove privatizacije. Odbranićemo Aerodrom! Aerodrom treba da obezbjedi bolji i kvalitetniji život građanima a ne dodatan luksuz tajkunima bliskim vlasti. Od njegovog profita treba da izgradimo novu regionalnu bolnicu za stanovnike Boke i Budve, obilaznicu oko grada, šetalište duž obale našeg grada da završimo sistem odvoda kanalizacije i otpadnih voda. Glasom za SDP 30. avgusta Odbranićemo grad! poslaćemo praksu tajkunske privatizacije u prošlost i učiniti da državni resursi služe svima jer i pripadaju svima.”- kazao je Đurović.

On je istakao da ćemo “odbranom grada dobiti jak Tivat kao dio jake Crne Gore jer samo kao takva može biti dobar dom za sve svoje građane.”

Đurović je poručio da nas je rijeme pandemije da solidarnost, kao osnovna vrijednost demokratskih društava, nema alternativu.

“Mjeseci koji su iza nas pokazali su nam da je pomoć koju ćemo najprije dobiti ona koju dobijamo kada brinemo jedni o drugima. Godine vladanja bez solidarnosti i otuđivanja naših zajedničnih dobara najbolje su na svojoj koži osjetili građani Boke. Umjesto valorizacije najvažnijih crnogorskih dobara svjedočili smo njihovoj devastaciji. Umjesto kredibilnih investitora koji poštuju zakone naše države dobili smo tajkune koji su bezočno iznosili profit iz naših preduzeća koja su im prethodno poklonjena u bescjenje. Dobili smo strane lokalne investitore koji ne plaćaju poreze i dažbine opštinama i državi. Ovakva praksa mora da prestane. SDP je već 30 godina prvi na liniji odbrane crnogorakih resursa i kao takvima naša je obaveza da kažemo da će se ovoj praksi aktuelne vlasti reći “Dosta je!”- zaključio je nosilac liste SDP-a za lokalne izbore u Tivtu Aleksandar Đurović.

Izvor:S.L

Najčitanije