22 C
Kotor

Slušaj online radio

SDP Tivat osuđuje pokušaj miješanja u proces izbora direktora lokalnog javnog emitera

Radio Tivat

OO SDP Tivat najoštrije osuđuje pokušaje miješanja u proces izbora direktora javnog emitera Radio Tivat i pokušaje uticaja na kandidature zainteresovanih strana.

“Pozivamo nadležne organe da uzmu izjave uključenih aktera i ispitaju navode gospodina Popadića i preduzmu neophodne radnje u slučaju zloupotrebe službenog položaja od strane predsjednika Opštine Tivat, neprimjerenog uticaja na javni servis i uticaja na njegovu kandidaturu.

Pozivano Savjet Radio Tivta da ukoliko se utvrdi da su navodi tačni poništi konkurs i omogući svim zainteresovanim stranama učešće u novom konkursu koji mora biti transparentan i lišen bilo čijeg političkog uticaja.

Jako cijenimo i uvažavamo rad gospodina Popadića, njegovu profesionalnost i nepristrasnost kojoj smo svjedočili kao vlast, opozicija, a i sada u funkciji manjinske podrške lokalnoj vlasti.

SDP

SDP neće podržavati ni jednu vlast koja vrši neprimjeren uticaj na javni servis i koja pokušava da se revanšistički obračuna sa kadrovima prethodne vlasti, bez obzira na stručnost i kvalitet rada.

Taj revanšizam smo osjetili 2016. godine na svojoj koži i borićemo se za to da se takav tretman dobrih i posvećenih kadrova u javnoj upravi nikada ne ponovi.

Zaposleni i memadžment javnih ustanova i preduzeća ne smjenjuju se političkim pritiskom i smicalicama nego zakonskim postupcima samo onda kada se pokaže da za te smjene postoji pravni osnov.

Ni u kom slučaju nećemo dozvoliti politizaciju javnog servisa dok god to zavisi od nas”, saopšteno je iz OO SDP Tivat

Najčitanije