35.2 C
Kotor

Slušaj online radio

SDT: Predata optužnica, sumnja se da je nanašena šteta opštini Tivat

Tivat – Centar

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih M.K. i R.M., zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i S.Đ., zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz SDT-a.

Kako navode iz tog tužilaštva, iz dokaza prikupljenih u istrazi, koja je prethodila podizanju optužnice, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su okrivljene M.K. i R.M., u 2019. i 2020. godini, zloupotrebom svog službenog položaja nanijele štetu opštini Tivat.

“A određenom pravnom licu pribavile korist, jer su, bez pravnog osnova, prenijele sa opštine Tivat na to pravno lice pravo svojine na objektu i nijesu preduzele radnje u okviru svojih nadležnosti koje su bile dužne da preduzmu, što je za posljedicu imalo da odluka o prenosu prava svojine stupi na pravnu snagu, dok je okrivljeni S.Đ. sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist jer je, zloupotrebom svog položaja odgovornog lica u privrednom društvu, postao osnivač pravnog lica čija je svojina, bez pravnog osnova, objekat na kojem je opština Tivat prethodno imala pravo svojine”, istakli su iz SDT-a.

Kako navode, u skladu sa odredbama Krivičnog zakonika Crne Gore, po kojem će se od učinioca oduzeti imovinska korist pribavljena krivičnim djelom, u optužnici je stavljen predlog da se od pravnog lica oduzme objekat koji je bio u svojini opština Tivat, kao predmet izvršenja krivičnog djela.

Najčitanije