20 C
Kotor

Slušaj online radio

“Sedmica italijanske kulture u Crnoj Gori”

Zajednica Italijana u CG – foto Boka News

“Sedmica italijanske kulture u Crnoj Gori” je nova kulturna manifestacija koju organizuje Narodni Univerzitet Trsta za Zajednicu Italijana Crne Gore, a koja ima za cilj unaprijeđenje i promociju italijanske kulture na ovim prostorima.

U okviru programa “Sedmica italijanske kulture u Crnoj Gori”, izložba Tobije Rava, pod nazivom „Božanstvena harmonija“, biće otvorena u subotu 10. septembra u 19 sati i 30 minuta u crkvi Svetog Pavla u Kotoru.

Koncert italijanskog benda “Dennis Fantina & Magazzino Commerciale” se nakon tri godine vraća u Herceg Novi (11.09. u 21.30) i Kotor (10.09. u 21.30).

Turneja italijanskog pop benda pod nazivom “ITALIAN TOUR 2022” započeta je u Sloveniji i Hrvatskoj, u mjestima italijanskih zajednica, gdje je izazvala veliko interesovanje, kako lokalnog stanovništva, tako i turista.

Otvaranje izložbe Gianfranco Miksa u Galeriji Pomorskog muzeja sutra (11.09.) u 11.00 sati.

U utorak, 13. septembra sa početkom u 19 sati i 30 minuta u Atrijumu Kulturnog centra predviđeno je otvaranje izložbe posvećene Alidi Valli i projekcija filma “Sguardi”.

Svi događaji organizovani su od strane Zajednice Italijana Crne Gore, u saradnji sa Narodnim Univerzitetom iz Trsta, uz pomoć fondova Regije Frijuli Venecija Đulija.

Najčitanije

Bokeski-Forum_320x250