17 C
Kotor

Slušaj online radio

Lokalnu samoupravu i Komunalno preduzeće iznenadile prve kiše

Kotor – kiše – foto DPS

Prve septembarske kiše u Kotoru pokazale su nažalost da Komunalno DOO nije odradilo svoj ljetnji zadatak kako bi pripremilo grad za prve obilne padavine. Poplavljeni pristupi školama, kišni kanali koji se prelivaju preko ulica i u svemu tome smeće koje pluta gradom jučerašnja su turistička aktrakcija koju nam je obezbijedilo Komunalno preduzeće, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora DPS-a Kotor.

Ovakvo stanje je očekivano jer uprava ovog javnog preduzeća Kotoranima jasno daje do znanja da nema vremena da se bavi čistoćom u gradu jer su zauzeti drugim rabotama.

Iako su dobili nalog za čišćenje kanala od strane Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora posao nije završen, već se maksimalni napor ulaže u revanšizam unutar preduzeća, u ponovnu izradu nove sistematizacije radnih mjesta kojom se nagrađuju podobni a ponižavaju kvalifikovani. Kruna njihovog licemjernog upravljanja preduzećem jeste namjera da se poveća nadoknada članovima Upravnog odbora, po principu „ima se, može se“.

Ipak, moramo da odamo priznanje Komunalnom Kotor jer uspješno testiraju strpljenje građana Kotora. Nakon ljetnje sezone u kojoj je dominirao nered i smrad na ulicama, čekamo jesen i zimu nespremni – ili je baš to i plan – da voda odnese i opere smeće sa ulica našeg grada.

DPS Kotor

Građani Kotora i kroz ovo vide da su revanšizam i populizam prioriteti uprave našeg grada, a to najbolje znaju svi oni koji su dali podršku budžetu. Ostalo je samo da se nadamo da na narednom glasanju za budžet neće gledati svoje lične interese, nego interese grada i građana koji su ih birali.

Na kraju, neizostavno pitanje za predsjednika Opštine – kada će Komisija za praćenje rada Komunalnog DOO Kotor, kao Vaš predlog od ljetos za rješavanje očiglednog problema zatrpanosti grada smećem i nikakvog rada ovog preduzeća, uopšte početi sa radom? Da li će to biti još jedna u nizu farsi ili ćete stvarno nešto preduzeti da grad opet bude čist?pitaju iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

Najčitanije