21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Sedmo bućarsko prvenstvo na Orjenskom sedlu (1600 m), pobjednici…

Boćanje Orjen

Protekle nedelje održano je po sedmi put bućarsko prvenstvo na Orjenskom sedlu (1600 m), na zogu sa najvećom nadmorskom visinom u Crnoj Gori. Na avgustovskom suncu, ali i prijatnoj planinskoj svježini, snagu i umijeće odmjerilo je osam bokeljskih ekipa. Prvo mjesto je osvojila ekipa Palme iz Tivta,, aktuelni prvak Crne Gore, pobjedivši u finalu ekipu Kalimanjca, prošlogodišnjeg osvajača orjenskog prvenstva. Treće mjesto je osvojila ekipa palma II, koja je bila bolja od ekipe Vala. prvo mjesto u disciplini „Orjenski hitac“, osvojio je omladinski reprezentativac Stijepčević Gracija, koji je pogodio buću dva puta na 20 metara, kao i drugoplasirani Bogdan Seratlić, ali je Stijepčević u razigri do prvog pogotka bio bolji. Treći je bio Mihailo Đurović, prošlogodišnji pobjednik u ovoj disciplini koja se igra samo na Orjenskom sedlu.

Osim učesničkih, kao i diploma za prva tri mjesta, dodijeljene su drvene „Prelazne Buće“ za najbolju ekipu u bućanju, odnosno, za najboljeg takmičara u „Orjenskom hicu“. Prelazne buće dar su Novljana Vjekoslava Đerija i Darka Čeprnića.

Boćanje Orjen pobjednici

U predahu nakon takmičenja i probavanja delicija Jokine kužine, održana je i kratka prezentacija na temu „Munike-orjenski metuzalemi“, gdje je Željko Starčević, ispred Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, kroz šetnju među ovim gorostasima od kojih neki dostižu starost od 600 godina, ukazao na niz zanimljivosti o munikama i njihovoj nekadašnjoj upotrebi, ali i zaštiti.

Boćanje Orjen

Bućarsko prvenstvo „Orjensko sedlo 2021“, čiji je organizator i domaćin Planinarski klub „Subra“, a tehnički organizator PK „Val“, ostvareno je u saradnji sa Parkom prirode „Orjen“, Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport, te Turističkom organizacijom Herceg Novi.

/PK „Subra i BK „Val“/

Najčitanije