13 C
Kotor

Slušaj online radio

Sedmo izdanje Ocean Lava Montenegro – pobjednik Gaetan Fetaud iz Moldavije

Gaetan Fetaud

Postigavši novi rekord u olimpijskoj distanci triathlon trke Ocean Lava Montenegro od dva sata i 17 minuta,   Moldavac Gaetan Fetaud pobjednik je sedmog izdanja ove prestižne trke u Kotoru.

 -Ovo je sjajna trka, po prvi put sam u Crnoj Gori, jako sam srećan što sam došao ovdje i pobjedio. Vrijeme nije sjajno, ali se osjećam dobro, bezbjednost je bila na visokom nivou, odlična staza, more je bilo hladno, ali i to je Kotor, kazao je Fetod, a prenosi Media Biro.

Drugoplasirani, Željko Cota, iz Triatlon kluba Dubrovnik, koji je triathlon završio za dva sata i 25 minuta I prvi put je na trci, čestitao je pobjedniku i zahvalio mu što ga je svojski podržao da istraje i da bude što bolji.

Triatlonac Martin Anderson iz Irske, Edinburga, stigao je tri minuta nakon Željka Cotreega na cilj stigao i predstavnik.  Ističe da mu vremenske neprilike nisu smetale jer ga podsjećaju na njegov zavičaj.

-Ovo mi je prvi triatlon u životu, tako da sam oduševljen. Stvarno mi se sviđa, prelijep grad, predivna staza, rekao je Anderson.

U ženskoj konkurenciji prva je na cilj stigla Gessica Benedetti koja je cijelu trku završila za tri sata i osam minuta. Najbrže dvije takmičarke su bile iz Hrvatske i to Marija Lukina u vremenu 4 sata i 42 minuta, kao i Tina Šolja, dok je treće mjesto pripalo takmičarki iz Ukrajine Valentini Sinenka.

Triatlon

Na glavnoj trci u half distanci slavio je Dalibor Vujević iz Hrvatske koji je stazu od 1900m plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja prešao za 4 sata i 17 minuta, na drugom mjestu je bio Tomas Karabinos iz Češke Republike i na trećem – Gergely Nagy iz Mađarske.

Triatlon trka u finalu okupila nešto manje od 500 takmičara iz 44 zemalja, održana je u organizaciji Multisport akademije Majer pod pokroviteljstvon Turističke organizacije Kotor.

Ocean Lava Montenegro

-Ovo je jedna od najznačajnijih trka koju organizujemo i okuplja stotine takmičara iz cijelog svijeta. Dan je lijepo protekao, uprkos lošem vremenu, ali tu je pozitivan sportski duh koji mi baštinimo, bilo u ulozi volontera ili predstavnika TO. Aktivni turizam nam je vrlo važan segmenat i u tom smislu smo se pripremili za ovu sezonu. Očistili smo i markirali 10 staza u našoj opštini, te možemo reći da spremno dočekujemo sezonu, istakla je predstavnica TO Kotor, Vanja Petrović.

Najčitanije