20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sekretarka SO Tivat podnijela ostavku: Zakonitost joj draža od funkcije

Opština Tivat

Sekretarka Skupštine Opštine Tivat Ana Matijević (DPS) predala je juče svoju ostavku na tu funkciju – nezvanično nam je potvrđeno u Opštini.

Matijević je takav svoj postupak indirektno najavila na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta u utorak, kada se javno za govornicom usprotivila načinu na koji je obrađivač tog materijala – Sekretarijat za lokalnu samoupravu,  pripremio izmjene kontroverzne „Odluke o riješavanju stambenih potreba lica koja bira ili imenuje SO i Predsjednik Opštine i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za opštinu“. Ona je istakla da su neka od predloženih riješenja protivna zakonu i da će ona, ukoliko takva odluka ipak bude usvojena, inicirati preispitivanje njene zakonitisti pred nadležnim sudom. Nakon njenih upozorenja, predlagači su izmijenili sporne odredbe, prije nego je odluka usvojena glasovima odbornika vladajućih DPS i SD.

Ana Matijević

Matijević je, kako nezvanično saznajemo, u ostavci navela da je podnosi iz profesionalnih razloga i odlučnosti da istraje u ulozi koju ima sekretar SO – zakonitosti i pravnoj valjanosti rada parlamenta i svih odluka koje on donosi. Ona je juče podnijela  i ostavku i na mjesto zamjenika predsjednika Opštinske izorne komisije.

Predsednik parlamenta i Matijevićki neposredno nadređeni Ivan Novosel (DPS) juče nije odgovarao na telefonske pozive i sms poruke da prokomentariše potez svoje prve saradnice. Predsjednik OO DPS Tivat i potpredsjednik Opštine Siniša Kusovac kazao nam je da ne može ništa da komentariše dok sa situacijom oko Matijevičkine ostavke i razloga za nju ne upozna Izvršni odbor OO DPS i dok taj organ ne zauzme svoj stav.

Iako ostavka Ane Matijević nema političku pozadinu, ona je veoma neugodna za vladajuću partiju u Tivtu jer ukazuje na mogućnost postojanja pravnih nedostataka materijala koje izvršna vlast gradonačelnice Snežene Matijević (DPS) „gura“ kroz parlament gdje DPS i sam bez koalicionih partnera SD i HGI, ima apsolutnu većinu.

Tivatska opozicija koja je do sada sa uvažavanjem govorila o profesionalnosti Ane Matijević kao sekretara SO, pozdravila je njen javni istup na posljednjoj sjednici parlamenta čestitajući joj na  „građanskoj hrabrosti i odlučnosti da uprkos partitokratiji, brani zakonitost.“

Izvor:S.L

Najčitanije