8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Šetališta Pet Danica – rekonstrukcija planiranom dinamikom

Pet Danica šetalište
Pet Danica šetalište

Rekonstrukcija Šetališta Pet Danica, od “Galeba” u Igalu do restorana “Mimoza” na Toploj, odvija se planiranom dinamikom, javlja portal hercegnovi.me

Radovi su počeli 20. oktobra, postavljanjem cijevi za glavni kanalizacioni kolektor u trup staze. Cijevi će biti postavljene od “Galeba” do Milašinovića plaže u dužini od 460 metara. Do sada je završena dionica od 102 metra, od “Galeba” do restorana “Ponta” i urađena su dva kišna propusta.

Zahvaljujući ovim radovima ubuduće će kišna kanalizacija biti razdvojena od kanalizacionog kolektora. Planirano je da radovi budu završeni za dvadesetak dana.

Nakon ove faze, počeće radovi na proširenju postojeće šetališne staze, popločavanje, izgradnja javne rasvjete, postavljanje ograde, klupa i ostalog urbanog mobilijara.

Pet Danica šetalište
Šetalište

Dužina dionice koja se rekonstruiše iznosi oko 365 m, a površina 1600 kvadratnih metara. Projekat je izradila hercegnovska firma „R&S Arhitekti“. Ukupna vrijednost je preko 350.000 eura. Za izvođača radova na tenderu je izabrana kompanija “Đokić grupa” iz Bara.

Pet Danica šetalište
Pet Danica šetalište

Ovo je zajednička investicija Opštine Herceg Novi – Agencije za izgradnju i razvoj i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Najčitanije