21 C
Kotor

Slušaj online radio

Siloviti ruski napadi na civilnu infrastrukturu

Rat u Ukrajini
Foto: Mykola Synelnykov / REUTERS

Protekli dan obilježio je jedan od najmasovnijih ruskih udara na civilnu infrastrukturu i stambene četvrti u Ukrajini. Ukrajinska strana tvrdi da je srušila oko 60 projektila, no pogođena su energetska postrojenja, zbog čega je satima više od 50 posto Ukrajine bilo bez struje. U Krivom Rihu pogođena je stambena zgrada, stradao je velik broj ljudi.

Kijev: Nakon ruskih napada metro opet vozi, opskrba vodom uspostavljena

Gradonačelnik glavnog grada Ukrajine rekao je rano ujutro u subotu da je gradski sustav podzemne željeznice ponovno u funkciji i da su svi stanovnici ponovno priključeni na opskrbu vodom, dan nakon posljednjeg vala ruskih zračnih napada na ključnu infrastrukturu.

Ukrajinski dužnosnici rekli su da je Rusija u petak ispalila više od 70 projektila u jednom od svojih najvećih napada od invazije Kremlja 24. veljače, zbog čega je došlo do hitnih isključenja struje diljem zemlje.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko također je rekao da je grijanje vraćeno u polovicu grada i da je struja vraćena u dvije trećine.

– Ali rasporedi hitnih isključenja se provode jer i dalje nedostaje električne energije, napisao je u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Kličko je ranije ovog mjeseca upozorio na scenarij “apokalipse” za ukrajinsku prijestolnicu ako se ruski zračni udari na infrastrukturu nastave, ali je također rekao da još nema potrebe da se ljudi evakuiraju.

– Borimo se i činimo sve što možemo kako bismo osigurali da se to ne dogodi, rekao je.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije