21.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor dobija novi parking sa 117 mjesta

Parking – foto Radio Kotor

Prostor nekadašnje Elektrodistribucije (CEDIS-a), koji je upravo asfaltiran, početkom godine bi trebalo da bude u funkciji parkinga sa 117 mjesta.

Po riječima potpredsjednika opštine Kotor Siniše Kovačevića namjera je da se na taj način nadoknadi manjak pozicija nastao zatvaranjem parkinga na nekadašnjem URCU, gdje se gradi hotel.

„U sklopu objekta vjerovatno će biti postavljena rampa, a predstoji nam da odlučimo da li će ona biti na početku mosta, gledajući iz pravca Bastiona na Tabačini. Nastojaćemo da obezbijedimo i specijalno vozilo za odvoženje nepropisno parkiranih automobila „pauk“, popsebno zbog poznate situacije sa Tabačinom, odnosno gužvom u ulici kod jaslica. Nadam se da će parking biti u funkciji do prvog januara, ili odmah nakon praznika “, rekao je Kovačević za Radio Kotor.

Primarna funkcija parkinga bi bila za vozila stanovnika Starog grada, zaposlene u Opštini, Sudu, koji bi imali pretplatne karte.

„U skladu sa reorganizacijom lokalne samouprave, zgrada CEDIS-a na samom ulazu u budući parking bi sada trebalo da posluži kao kancelarijski prostor za Komunalnu policiju i Komunalnu inspekciju, a možda i za još neke opštinske službe“, kazao je Kovačević.

Problem relativno uskog prolaza na parking kroz samu zgradu, neće biti riješen rušenjem ovog objekta, već usklađivanjem režima saobraćaja na način da sve bude na zadovoljstvo korisnika usluga.

Postojeći manji parking, neposredno pred ulaz na most na Tabačini, trebalo bi da bude u funkciji prostora za vozila za snabdijevanje lokala u Starom gradu i za parkiranje korisnika usluga jaslica.

/P.Nikolić/

Najčitanije