17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Sinergija kulturne baštine i kulturnih i kreativnih industrija sa područja Zapadnog Balkana u Kotoru 

KotorArt

Samit Heritage & Creativity, koji organizuju Fondacija Don Branko Sbutega (Međunarodni festival KotorArt) i SHARE fondacija iz Beograda počinje sjutra, 01. februara u 18.30 sati u prostorijama Kina „Boka. Ulaz je slobodan.

 Zajedničkom inicijativom, ove dvije fondacije ostvarile su ideju za projekat WBCHIL – Western Balkans Cultural Heritage Innovation Lab (Laboratorija za inovacije u kulturnoj baštini Zapadanog Balkana), koji podržava British Council u okviru projekta “Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan” (CC4WBs). CC4WBs je projekat finansiran od strane Evropske unije, a koji ima za cilj unaprijeđenje dijaloga na Zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnih i kreativnih sektora radi postizanja povećanog društveno-ekonomskog uticaja.

 Samit Heritage & Creativity će okupiti profesionalce aktivne u domenu kulturnog nasljeđa, kulturnog turizma i kreativnih industrija, predstavnike akademske zajednice, javnog sektora i privrede, kao i druge aktere koji su u svom poslu posvećeni istraživanju i stvaranju sinergije između kulturne baštine i kulturnih i kreativnih industrija sa područja Zapadnog Balkana.

 “Ponosni smo što okupljamo sjajne pojedince iz različitih oblasti. Samo neki od mentora na samitu su Dubravka Vrgoč, Nana Radenković, Relja Bobić, Edin Jašarović, Vladimir Trkulja, Jelena Pavićević, Ana Matić, Radoje Cerović, Vučić Ćetković, Milica Nikolić. Na web stranici festivala www.kotor.art mogu se pronaći svi projekti, njihovi opisi, mentori, njihove biografije, kao i detaljna agenda samita. Posjetiocima preporučujemo predavanja na raznovrsne teme koja će se održavati u jutarnjim i večernjim časovima na mnogobrojnim lokacijama Kotora, Perasta i Prčanja”, poručuju iz PR službe.

 Program samita uključiće predavanja, panel diskusije, radionice, mentorske sesije i javno predstavljanje ideja finalista javnog poziva za tematske projekte. Ključne teme samita razmatraće oblasti poslovnog planiranja, dizajna proizvoda u oblasti kulturnog nasljeđa u digitalno doba, uticaja vještačke inteligencije na kreativne industrije i produkciju, kao i primjenu naprednih tehnologija u oblasti kulturne baštine.

Najčitanije