17.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Edukativna pješačka tura od Gošića do Žanjica

NVO Naša akcija i sestrinska organizacija Omladinski tim Tivat, pod vođstvom P.K. Vjeverica, u nedelju, 28. januara, organizovali su uspješnu edukativnu pješačku turu od Gošića do Žanjica. Ova zajednička inicijativa, u duhu međugeneracijske saradnje, omogućila je učesnicima da istraže sela, šume i maslinjake Luštice, uživajući u prelijepom pejzažu.

Nakon inspirativnog šetanja, družina se opustila na plaži Žanjice gdje su ih dočekali topli čaj i osvežavajući čili. Ovo je bio idealan trenutak za odmor, ali i prvu ovogodišnju avanturu na moru.

Zahvaljujući entuzijazmu i predanosti, posebno istaknutim učesnicima, održana je ceremonija dodjele. Sava, Strahinja, Nemanja Bošković, Jelena Ašanin, Sofija Jakimov (koja je bila odsutna), Tina Bogojević i Nikola Jovanović nagrađeni su za svoj izuzetan doprinos volonterskim aktivnostima tokom prethodne godine. Nagrade su dodijeljene na osnovu bodova koje su učesnici zaradili u različitim akcijama i aktivnostima tokom godine.

Ova inicijativa nije samo pružila priliku za fizičku aktivnost i druženje, već je i istakla važnost volonterizma i zajedničkog doprinosa lokalnoj zajednici. Organizatori izražavaju zahvalnost P. K. Vjeverici na izuzetnoj saradnji koja je omogućila uspjeh ovog događaja.

Svi prisutni su se složili da su ovakvi događaji važni za ojačavanje zajednice i podsticanje mladih na aktivno učešće u društvenom životu. NVO Naša akcija i Omladinski tim Tivat pozivaju sve zainteresovane da se pridruže njihovim budućim inicijativama i doprinesu pozitivnim promenama u lokalnoj sredini.

Najčitanije