23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Sinji galeb“ pobjednik Arsenal Kupa 2019.

Osmo izdanje veoma popularne regate Arsenal Kup u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro iz Tivta, održano je minulog vikenda i okupila je 22 jedrilice koje su jedrile akvatorijomom tivatskog zalica sve do ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, koji su uključeni u regatno polje.

Sveukupni pobjednik regate je jedrilica „Sinji galeb“ iz kluba JK Delfin Tivat, i skiperom Franom Tripovićem, drugo mjesto je osvojila jedrilica „Selena“ kluba PMYC pod vođstvom Tony Browne-a, a treće mjesto „Semga“ sa skiperom Vadim Volotskoy-im.

U klasi J70, svih osam jedrilica PMYC flote su učestvovale a najbrži nje bio brod i posdada na čelu sa skiperom Ilijom Markovićem iz JK Delfin. Za njim je u ovoj klasi drugi kroz cilj prošao iskusni Aleksii Samoilov iz Ukrajine. Još jedan jedriličar iz PMYC-a Luka Radonić bio je treći.

U klasi ojedrena barka, bilo je zadovoljstvo vidjeti redovne učesnike Arsenal Kupa Miroslava Orlova i njegovu porodicu na njihovoj ojedrenoj barxci „Šajka“ a koji su osvojili prvo mjesto u ovoj klasi, i Branku Krstović koja je osvojila drugo mjesto.

U klasi 4 predvodio je Nikola Zečević s jedrilicom „Rigina 2“, a za njim je na cilj stigao Matija Rašović iz JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, a treći je bio Niko Vuksanović. U klasi 5 jedrile su dvije jedrilice – prvo mjesto osvojio je predsjednik JK Delfin Frano Tripović u jedrilici „Sinji galeb“ – on je bio najbrši u cjelokupnoj regati. Drugo mjesto osvojio je Dejan Golub, iz JK Lahor Kotor, u jedrilici „Amaya“.

Arsenal kup 2019. foto Porto Montenegro

U klasi 7, takođe dvije jedrilice – prvo mjesto pripalo je Denisu Aksenovu u jedrilici „Ferdinand“, Ivan Shabalitov u „Sambi“ bio je drugi. U klasi 8 pobjedio je, i direktor marine Porto Montenegro Tony Browne, koji je u cjelokupnoj regati osvojio drugo mjesto. Za njim je u klasi 8 bila Hanse jedrilica sa skiperom Vadim Volotskoy-om, koji je u sveukupnoj regati bio treći. Treće mjesto u ovoj klasi pripalo je brodu „Modus Vivendi“, iz JK Latinsko jedro iz Bara sa skiperom Draganom Lekićem.

Porto Montenegro jahting klub se zahvalio svim učesnicim,  domaćim i gostima, na sjajnoj regati, i interesovanju za ovu lokalnu jedriličarsku festu, kao i sudijama regate Filipu Petričeviću i Radivoju Popoviću.

Izvor:S.L

Najčitanije