20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Sjajna atmosfera i raspoloženje na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

Kotorski festival pozorišta za djecu – foto Krsto Vulović

Sedmi dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu je za nama a obilježili su ga sjajna atmosfera i dobro raspoloženje.

“Repertoar su obilježila dva pozorišna programa – naši prijatelji iz LOFT-a i kazališne družine Pinklec izveli su predstavu „S razlogom“ u dva termina, 18 časova i u 20 časova u Kulturnom centru „Nikola Đurković“. Zatim je na Ljetnjoj sceni u 21.30 časova izvedena predstava „Ja sam Akiko“ koju je naša publika dočekala sa osmijehom”, kazali su iz organizacije Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Dodaju kako se danas očekuje predstava „Pola pola“ kao dio revijalnog pozorištnog programa koja će biti izvedena u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ sa početkom u 21 sat.

“Nakon toga očekujemo sve one koji su mali, a nekad su bili veliki, da zajedno u 21 sat na Ljetnjoj pozornici uživamo u predstavi „Druga strana vjetra“ naših prijatelja sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja”, kazali su.

Kotorski festival pozorišta za djecu – foto Krsto Vulović

Prema njihovim riječima, devetog dana Festivala svoje sidro u Kotoru spušta Gradsko Kazalište Žar ptica sa predstavom „Pustolovine Barona Minhauzena“.

“Ako ovakve pustolovine golicaju vašu maštu, očekujemo vas u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u dva termina – 18, a zatim 20 sati, da zajedno istražimo sve znane i neznane kutke mašte”, istakli su.

Dodaju kako su od marta mjeseca na svojim filmovima vrijedno radili najmlađi filmski stvaraoci i polaznici filmske radionice Beštijice pod rediteljskom palicom Andrije Rašovića, a premijere njihovih ostvaranja pod nazivom „Sjutra počinje danas“ navode da ćemo moći da pogledamo 9. Jula u Bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“ sa početkom u 20.30 časova.

“Pozivamo vas da na Ljetnjoj pozornici zajedno maštamo sa djecom iz Dječijeg saveza Tivta i Dječijeg saveza Podgorice koji će svoj program pod nazivom „Maštanjima nikad kraja“ izvesti sa početkom u 21 sati”, navode iz Kotorskog festivala.

Kotorski festival pozorišta za djecu – foto Krsto Vulović

Oni napominju publiku da rezervacije od danas nisu obavezne i da je kapacitet gledališta povećan.

“Napominjemo našu publiku da od danas rezervacije nisu obavezne i da je kapacitet gledališta povećan, te da djecu očekujemo u što većem broju i sa što širim osmjesima na licima!” poručuju organizatori.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije