7 C
Kotor

Slušaj online radio

Sjednica SO Tivat prekinuta, Bokeški Forum traži odgovornost…

Tivat – Centar

Sjednica lokalnog parlamenta prekinuta je danas ubrzo nakon što je i počela, napuštanjem sjednice odbornice Bokeškog Foruma Sandre Sidnik, nakon čega je uslijedila i pauza tražena od strane opozicije, prenosi Radio Tivat.

Današnje zasijedanje je počelo skoro sat vremena kasnije, a nakon evidentiranja prisutnosti, odbornik SD-a Igor Petković zatražio je da se oda počast minutom ćutanja preminulom članu nekadašnje Skupštine, Radu Kuševiji, što je odmah prihvaćeno.

“Rade Kuševija je neko ko je i u najtežim vremenima dao sve od sebe da sačuva mir i multietičnost u Tivtu i Tivćani će ga pamtiti”- kazao je Petković.

Odbornica BF Sandra Sindik kazala je da se su se stvari na Pinama “otele kontroli” i tražila ime naručioca izvođača koji je nastupio na Pinama.

“Desilo se da imamo pjevača kojeg je neko doveo, ne znamo kako, ne znamo ko, i to baš na katolički Božić, baš u skladu sa ovim mjestom i njegovom tradicijom. Kao dio ove vlasti nijesmo mogli ni predložiti izvođača, a kamoli program, svjedoci ste da je svaka naša sugestija arogantno odbijena. Tako da, dok ne dobijemo ime veselog čestitara da je baš super 25. 12. da na Pinama zavijaju vukovi, Bokeški Forum neće biti dio ove priče, ni danas ni nikad više. Ili ćemo se naučiti kako treba, ili ćemo živjeti u izmaglici i čitati besmislena saopštenja, kojeg bolje da nije ni bilo jer smo vidjeli besmisao rada, organizator ne zna ni ko mu pjeva ni što mu pjeva, bez odgovornosti, bez imena. Na kraju godine, u vrijeme kad se treba izglasati plan rada i budžet za narednu godinu, mi smo se odlučili za nekakve zdrave promjene. Za promjenu hoćemo ime, ličnu odgovornost. Mi smo u Tivtu uvijek voljeli znati ko nam čestita Božić, znali smo to da cijenimo. Građanima želim čestitati blage dane i da zeru budemo plemenitiji” – kazala je Sindik nakon čega je napustila salu Skupštine.

Nakon što sjednica nije nastavljena, ni nakon pauze, predsjednik SO Miljan Marković kazao je da je došlo do nepredvidivih okolnosti, te da će javnost biti obaviještena o nastavku ove sjednice koja bi se trebala održati u naredna tri dana.

Najčitanije