14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Školskom brodu “Jadran” poklonio više decenija staru fotografiju iz svoje privatne zbirke

Povodom 85. godišnjice školskog broda „Jadran“, penzioner i bivši potpredsjednik Opštine Kotor, Filo Biskupović u utorak je posjetio brod i uručio poklon, veliku fotografiju ovog jedrenjaka, staru više decenija iz svoje privatne zbirke.

Poklon je primio komadant „Jadrana“ Zoran Ivanovski, koji je izrazio zahvalnost te istakao da će fotografija sigurno naći svoje mjesto na brodu.

Biskupović se ovom prilikom prisjetio kada je prije 43 godine nekoliko dana plovio na ovom jedrenjaku.

„Kada smo ja i kolege iz klase, te davne 1975. godine završili Školu rezervnih oficira u Splitu, dobili smo trodnevno nagradno krstarenje Jadranom duž primorija. Bilo je to nezaboravno iskustvo.

Žao mi je što iz zdravstvenih razloga nisam bio u prilici ovog ljeta pokloniti fotografiju, kako bi bila dio izložbe koja je priređena u čast obilježavnja jubileja 85. godišnjice ovog plovećeg muzeja“ – kazao je Biskupović.

Zoran Ivanovski komadant Jadrana – foto Boka News

Komadant „Jadrana“ gosta je upoznao sa trenutnim aktivnostima posade i sa ponosom pokazao skoro postavljene mesingane pločice na kojima su ispisana najznačajnija duža međunarodna krstrenja „Jadrana“ kroz njegovu istoriju.

Ivanovski i Biskupović – foto Boka News

Kao izraz zahvalnosti komadant Ivanovski je Biskupoviću poklonio numerisanu bocu vina Vranac, posebne edicije od samo 85 flaša koju su specijalno za 85. rođendan Jadrana izdale Plantaže.

Izvor:M.M

Najčitanije