17 C
Kotor

Slušaj online radio

Skupština TO H.Novi neće pokretati inicijativu za smjenu direktorice i Izvršnog odbora

Skupstina-TO- foto RTHN

Na petoj redovnoj sjednici Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi, koja je održana sinoć, donijeta je odluka da se ne pokreće inicijativa za smjenu direktorice Milje Vitorović i Izvršnog odbora TO.

Odluke su  donijete većinom glasova a sjednici je prisustvovalo devet od ukupno 17 članova.  Skupštinom je predsjedavao predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Prema riječima rukovoditeljke Službe za administrativne poslove Tanje Mrkaić, dnevnim redom sjednice bilo je predviđeno osam tačaka.

-Razmatrana je ostavka člana Skupštine ispred osnivača, Slavka Todorovića, i ona je većinom glasova potvrđena. Druga i treća tačka su bile na osnovu zaključaka SO Herceg Novi, inicijativa za pokretanje smjene direktorice TO gdje je većinom glasova odlučeno da se ta inicijativa ne pokreće, a većinom glasova takođe nije usvojena inicijativa za razrješenje članova Izvršnog odbora, kazala je Mrkaić.

Nije usvojen izvještaj o realizaciji programa rada za 2023. godinu dok je većinom glasova usvojen izvještaj o realizaciji finansijskog plana za prošlu godinu zajedno sa završnim računom. Usvojena je i odluka o izmjenama i dopunama finansijskog plana za 2024. godinu a saglasnost na rebalans moraju dati odbornici Skupštine opštine Herceg Novi.

Članovi Skupštine TO nisu usvojili izvještaje o radu Nadzornog odbora za 2023. godinu i prva četiri mjeseca 2024. godine.

Podsjećamo, na 18. redovnoj sjednici, nakon višesatne burne rasprave o situaciji u Turističkoj organizaciji, odbornici lokalnog parlamenta usvojili su zaključke za smjenu direktorice i članova Izvršnog odbora TO HN.

Zaključak koji je predložio odbornik Novske liste – Naš grad, naš brod, Jovan Subotić glasio je:

-Skupština opštine Herceg Novi, kao osnivač Turističke organizacije Herceg Novi, smatra da je direktorica stručne službe Turističke organizacije Herceg Novi, Milja Vitorović, svoju dužnost obavljala nesavjesno i nepravilno.

Skupština opštine Herceg Novi zahtjeva da se u najhitnijem roku, a najkasnije do 15. maja, sazove sjednica Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi na kojoj će se predlogom pokrenuti postupak razrješenja direktorice Organizacije, shodno članu 52, stav 2, Statuta Turističke organizacije Herceg Novi.

Drugi usvojeni zaključak bio je predlog odbornika Zorana Lazarevića, Vladimira Kosića i Nikole Radmana:

-Skupština opštine Herceg Novi podnosi inicijativu Skupštini Turističke organizacije Herceg Novi i shodno članovima 24 i 52 Statuta TO HN predlaže da hitno razriješi članove Izvršnog odbora TO HN i pokrene postupak razrješenja direktorice TO HN.

Izvor:RTHN

Najčitanije