27.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Slovenski turizam spreman je za dolazak gostiju

slovenija

Slovenska turistička zajednica (STO), zajedno sa slovenskom turističkom industrijom, pojačava promotivne aktivnosti za pokretanje turizma s povoljnom epidemiološkom slikom Slovenije koja je dovelo do otvaranja ugostiteljske i smještajne ponude i pokrenulo ostalu turističku ponudu u cijeloj državi.

Ovo je dobro polazište za početak glavne ljetne turističke sezone u Sloveniji, koja opet u prvi plan izlaže sigurna, zelena, aktivna, zanimljiva iskustva temeljena na nacionalnim standardima za zdrav i siguran turizam u znaku odgovornih putnih standarda Green & Safe. STO, zajedno s mnogim partnerima, provodi središnju sveslovensku motivacijsku kampanju “Sad je vrijeme. Moja Slovenija” kako bi potakli Slovence da provode godišnji odmor u Sloveniji i tako pomogli oporavku slovenskog turističkog gospodarstva. STO također obavlja različite aktivnosti u ključnim državama odakle dolazi najviše gostiju.

Simon Zajc, državni tajnik u Ministarstvu gospodarskog razvoja i tehnologije, naglasio je: „ Epidemija je dodatno podsjetila na važnost slovenskog turizma za naše gospodarstvo, jer je u najvećoj mjeri utjecala na turizam i sve povezane djelatnosti.”

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turističke zajednice (STO): „U svom najnovijem izvješću o kratkoročnim namjerama putovanja unutar Europe, Europska komisija za putovanja navodi da je udio Europljana koji planiraju putovati u sljedećih šest mjeseci trenutno 56%. Uz brojne promotivne aktivnosti predstavljamo privlačne proizvode sigurnog, zelenog i aktivnog turizma pod znakom odgovornih putnih standarda Green & Safe, koje već koristi više od 800 slovenskih davatelja usluga.

Za nekoliko dana pokrećemo sveopću digitalnu kampanju Osjećam Sloveniju – svoj put na ključnim tržištima slovenskog turizma, sudjelujući na međunarodnim sportskim događanjima i sa sportskim ambasadorima, a u tijeku su mnogi virtualni, ali i prvi poslovni događaji sa sudjelujućim ljudima.”

Najčitanije