12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Slučaj milionske prevare u Lovćen banci u H. Novom: Pretresi na području Trebinja i Banjaluke

Novac – zelenašenje

Crnogorska policija je zajedno sa kolegama iz Republike Srpske (RS) rasvijetlila prevaru počinjenu u aprilu u filijali Lovćen banke u Herceg Novom.

Kako prenosi Radio i televizija Republike Srpske, policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Trebinje MUP Republike Srpske i u saradnji sa pripadnicima MUP-a Crne Gore, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, jutros su započeli realizaciju akcije kodnog naziva “Lovćen”.

– Akcija “Lovćen” koja se odnosi na rasvjetljavanje krivično djelo prevara počinjenog 12.04.2023. godine u Crnoj Gori, gdje je NN lice koristeći falsifikovani lični dokument podiglo sa računa oštećene novac u iznosu od oko 1.300.000 eura – navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Na području Banjaluke i Trebinja, izvršeni su pretresi na više lokacija koja koriste lica inicijala S.K, I.A. i M.D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 maraka, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava – oko tri kilograma marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog krivičnog djela, ali i drugih krivičnih djela propisanih KZ Republike Srpske.

Podsjećamo, žena sa lažnom ličnom kartom podigla je novac sa tuđeg računa u filijali Lovćen banke, koristeći falsifikovanu ispravu.

Prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom na to da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada da dođe. Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije