18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Smijenjena direktorica tivatskog Doma zdravlja

Dom zdravlja Tivat – Anđelić – foto Boka News

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović smijenila je juče više direktora zdravstvenih ustanova.

Razriješena je direktorica tivatskog Doma zdravlja Jasminka Anđelić, a vršilac dužnosti te funkcije biće Danica Stevović.

“Vijesti” nezvanično saznaju da je razlog smjene direktorica Anđelić nepoštovanje propisa, neadekvatno upravljanje ustanovama…

Naime, resor Borovinić Bojović je u februaru obrazovao komisiju koja je sprovodila internu kontrolu u javnim zdravstvenim ustanovama.

Izvor “Vijesti” kazao je da je provjera kvaliteta stručnog rada pokazala da je politika zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima u domovima zdravlja Tivat i Budva vođena na neadekvatan način, bez dugoročne vizije, te da sve ukazuje na necjelishodno, neekonomično i neefikasno upravljanje.

On je istakao da su konstatovane nepravilnosti u vezi sa donacijama, da su ustanove zapošljavale radnike u periodu uoči parlamentarnih izbora, kada je na snazi bila zabrana zapošljavanja.

Između ostalog, kontrolori su utvrdili i da oblast zaštite na radu nije regulisana i da ne postoje propisi koji regulišu tu oblast, što je obaveza zdravstvenih ustanova…

Izvor:Vijesti
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije