20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

SO Herceg Novi traži hitan raskid ugovora sa Vektrom Montenegro

Foto Opština Herceg Novi

Skupština opštine Herceg Novi insistira da Vlada Crne Gore i Zaštitnik imovinsko pravnih odnosa Crne Gore u najkraćem roku raskinu ugovor sa kompanijom Vektra Montenegro o prodaji većinskog paketa akcija HTP Boka, jednoglasni su bili odbornici prilikom jučerašenjega zaključka na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta.

U okviru ove tačke dnevnog reda, odbornici i javnost imali su priliku da čuju stav bivših zaposlenih, a okupljenih u NVO Bivši radnici Vektra Boke koje je iznio predsjednik Đorđe Rajak. Podršku radnicima pružio je predsjednik Savjeta za kontrolu privatizacije Maksim Vučinić. Odbornici su bili jednoglasni pri glasanju za zaključak koji je proistekao iz duže rasprave i isticanja značaja nekadašnje HTP Boke za turizam i privredu Herceg Novog i Crne Gore, kao i ukazivanje na štetnost loše privatizacije.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izmjenama Odluke o pravima i uslugama iz socijalne i dječije zaštite, a prije otvaranja rasprave po ovoj tački, skupštinsku salu su napustili odbornici DPS. Oni su u proceduralnom reagovanju kod izglasavanja Dnevnog reda sjednice, iznijeli stav da ovu tačku treba ukloniti zbog, kako su kazali, kršenja Pravilnika o radu SOHN u članu 110.

– Rasprava je završena, odluka sa amandmanima usvojena. Uklonjena je sa dnevnog reda prethodne sjednice, a tražimo da se i sada to uradi. U protivnom, ostaćemo na raspravi oko prve i druge tačke, a kod treće ćemo izaći iz skupštinske sale i prijavićemo kršenje pravilnika, kazao je Vladimir Kosić, odbornik DPS.

Odbornici su dali saglasnost na predlogu Odluke o obimu i vrsti dopuštenih radova na spoljnim djelovima stambene zgrade , Predlog Odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa- trafostanice “Španjola”, Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o donošenju Programa privremenih objekata na teritoriji Opštine Herceg Novi za period od 2019. do 2024. godine, s tim što je amandmanski uklonjen predlog o privremenom parkingu u Igalu, ispred marketa Aroma. Usvojen je Plan i program rada za 2023. godinu doo „Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi, kao i Odluka Odbora direktora DOO „Čistoća” o prodaji putem licitacije neupotrebljivih osnovnih sredstava.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije