24 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik SO Herceg Novi: Ne treba bježati od novih lokalnih izbora

Herceg – Novi – Škver

Održavanje trećeg nastavka 17 redovne sjednice Skupštine opštine(SO) Herceg Novi, čiji je drugi dio održan 28.decembra prošle godine, nije izvjestan. Kako objašnjava Ivan Otović, predsjednik SO, pojedini akteri koalicionog sporazuma se ne pridržavaju dogovora. Otović poručuje “da ne treba bježati od ni od novih izbora, ukoliko se jasno ne utvrdi ko je vlast, a ko opozicija u Herceg Novom”.

– Nažalost, imamo situaciju da je glad za foteljama veća od već postignutog dogovora. Izgleda da ti politički akteri nisu namireni foteljama na državnom nivou, pa kreću u rušenje lokalne vlasti.Moramo se držati dogovora i principa, ako neko smatra da zaslužuje više neka otvoreno traži nove izbore. Neka se izjasne o tome jer svaka akcija izaziva reakciju druge strane – podvukao je Otović.

On smatra da će se na narednim izborima pročistiti politička scena u Herceg Novom i da neke partije nemaju budućnost.

Predsjednik Kluba odbornika Novske liste u lokalom parlamentu Jovan Subotić smatra da je Novska lista, koja broji i najveći broj odbornika, devet, još 27. i 28. decembra pokazala da je spremna za sjednicu SO i za sve tačke dnevnog reda.

– Očigledno je da neki drugi članovi koalicije i parlamenta nisu bili spremni da raspravljaju na sve teme koje su na dnevnom redu i predsjednik Otović je iskoristio poslovničku mogućnost prekida. To je jako važno da čuju građani, on je iskoristio poslovničku mogućnost da prekine sjednicu i da se o nastavku mora dogovoriti sa svim predstavnicima parlamenta jer je to jedino što Poslovnik predviđa. Ne znamo kada će sjednica biti nastavljena i to pitanje je u rukama jedne osobe, a to je predsjednik parlamenta Ivan Otović – rekao je Subotić i poručio da ne zna ko to narušava odnose u koaliciji, “neko ko radi loš posao ili neko ko ukazuje na loš posao i želi da donese pozitivne promjene za Herceg Novi”.

– Odgovor na pitanje da li postoji kriza ne sjedi u redovim Novske liste i mi smo spremni da nastavak sjednice bude sutra ujutru – podvlači Subotić.

/K.Matović/

Izvor:Dan

Najčitanije