11 C
Kotor

Slušaj online radio

Solidarnost na djelu – Nedjelja Crvenog krsta

Crveni krst Crne Gore brojnim akcijama obilježio je Svjetski dan Crvenog krsta, a u toku je i Nedjelja Crvenog krsta, koja će trajati do 15. maja. Centralna proslava biće održana na Trgu Republike u Podgorici u srijedu 13. maja obilježavanjem 140 godina postojanja i djelovanja organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori, kao i 50 godina od postojanja njihovih fundamentalnih principa.

U Kotoru su tim povodom organizovane brojne aktivnosti. Akcija „Solidarnost na djelu”, prikupljanje pomoći u hrani i higijenskim artiklima za socijalno ugrožene porodice, održana je minulog vikenda u trgovačkim prodajnim objektima uz podršku Omladinskog kluba „Kotor”.

Aktivisti će danas posjetiti Specijalnu bolnicu za psihijatriju u Dobroti i Dom starih “Grabovac” u Risnu, a sutra vrtiće i škole.

U srijedu 13. maja predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor obići će porodiljno odjeljenje Opšte bolnice Kotor i uručiti poklone svakom djetetu rođenom u „Nedjelji Crvenog krsta”.

Predavanje i radionica o Crvenom krstu u Domu Crvenog krsta u Škaljarima predviđeni su za četvrtak 14. maj, a u subotu 16. maja biće organizovano opštinsko prvenstvo u pružanju prve pomoći. Učestvovaće ekipe osnovnih i srednjih škola kotorske opštine

Najčitanije