31.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Spajić: Luka Budva vraćena državi, uskoro linija Budva-Dubrovnik

Foto RTCG

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Dukley Marina potpisali su u Budvi Sporazum o predaji državi Luke Budva. Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da garantuje da će država stati iza Budve, jer samo ona može da “pogura” tako velike projekte.

„Nama nije cilj da istjeramo privatnike, već da oni rade u onom dijelu gdje će najviše doprinijeti. Jedino država može da stane iza ovako velikih projekata“, kazao je on.

Ističe da Budva postaje mediteranski, jadranski grad u pravom smislu.

Foto Vlada CG

Direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikelj kaže da su današnjem potpisivanju sporazuma prethodile tri godine marljivog rada.

“Od danas preuzimamo odgovornost za ovaj važan lokalitet. Od danas ćemo raditi kako bi Luka Budva bila atraktivnija i otvorenija za sve turiste”, kazao je Mikijelj.

Istakao je da će u Luci biti otvorena nova radna mjesta.

“Omogućićemo marljivim ljudima da se zaposle i da učine Luku atraktivnijom. Omogućićemo ribarima besplatne vezove”, istakao je on.

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da su uspjeli da suprotstavljenje strane sjednu za isti sto i da Luku vrate građanima.

“Pokazaćemo da ova Luka ima šansu da u narednom periodu preuzme primat. Čestitam što je još jedan resurs vraćen u ruke građanima”, kazao je Odović.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da će za nekoliko nedjelja biti otvorena linija Budva-Dubrovnik.

Vlada je, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

Događaju prisustvuju premijer Milojko Spajić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, kao i direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikelj.

Iz Građanskog pokreta (GP) URA juče su saopštili da je Luku Budva građanima vratila Vlada Dritana Abazovića 7. marta prošle godine, pozvali su generalnog sekretara Vlade da objavi dokument kojim se to potvrđuje.

Izvor:RTCG

Najčitanije