17 C
Kotor

Slušaj online radio

Spajić sa predstavnicima Azmonta i Orascoma: U najkraćem roku riješiti pitanje kvaliteta usluge i kapaciteta na aerodromima

Foto Vlada CG

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se danas sa predsjednikom Odbora direktora kompanije Azmont Ahmetom Erentokom i predsjednikom Orascom grupe Nagibom Samih Savirisom sa kojima je razgovarao o biznis ambijentu u Crnoj Gori i mogućnostima za intenziviranje saradnje.

Predstavnici Azmonta čestitali su premijeru na izboru 44. Vlade i iskazali opredijeljenost da šire svoje poslovanje.

„U ime jednog od najvećih investitora u Crnoj Gori čestitam Vam imenovanje i vjerujem da ćemo u bliskoj saradnji i uz međusobno razumijevanje uspjeti da unaprijedimo poslovni i turistički ambijent u Crnoj Gori” kazao je Erentok.

A da je pred Crnom Gorom uzbudljivih deset godina u kojima je moguće da se naša zemlja globalno pozicionira kao vrhunska turistička destinacija smatra Nagib Samih Saviris, predsjednik Orascom grupe.

„U kompaniji smo stava da je čast biti dio crnogorske priče. Vjerujem da nova Vlada može pokrenuti renesansu. Smatram da Crna Gora može mnogo u narednih deset godina i radujemo se tome“, istakao je Saviris.

Tokom sastanaka premijer Spajić je upoznao sagovornike sa aktuelnim prilikama i planovima Vlade na realizaciji razvojne agende koja, kako je kazao, podrazumijeva izmjenu zakonskih rješenja i intenzivan razvoj infrastrukture i saobraćaja.

„Želimo da kreiramo stimulativan i predvidljiv poslovni ambijent koji će omogućiti privrednicima i investitorima bolje planiranje i postavljanje kvalitetnih temelja za dalji rast. Više šansi za privredu siguran je put do stvaranja veće vrijednosti za našu državu i građane. Zato je već do proljeća naredne godine planiramo izmjenu seta zakona u susret turističkoj sezoni”, najavio je premijer.

Na sastancima je ocijenjeno da je potrebno u najkraćem roku riješiti pitanje kvaliteta usluge i kapaciteta na aerodromima i saglasili se da je ulaganje u edukaciju stručnog, domaćeg kadra ključno za dalji razvoj privrede, posebno u domenu produženja turističke sezone što je u interesu države i cjelokupne turističke privrede.

Izvor:CdM

Najčitanije