19 C
Kotor

Slušaj online radio

Španci prvi put nakon pandemije u madridskoj areni gledali koridu

Korida – Španija – foto EPA

Hiljade španskih obožavalaca koride navijalo je za matadore koji su se u nedelju prvi put od početka pandemije koronavirusa vratili u madridsku arenu Las Ventas kako bi se borili protiv bikova.

Uz obavezne zaštitne maske i na označenim sedištima između kojih je bio razmak kako bi se poštovala fizička distanca, obožavaoci su gledali borbu sedam bikova u sklopu dobrotvorne akcije kojom se prikupljao novac za radnike u tom sektoru, kao i one trenutno nezaposlene.

Gotovo sve španske arene za borbe bikova bile su zatvorene poslednjih godinu dana zbog mera ograničenja za suzbijanje pandemije koronavirusa, zbog čega su se kontroverzni spektakl i njegovi matadori našli u finansijskoj krizi.

Maksimalno šest hiljada ljudi moglo je da posmatra borbu s bikovima, što je 40 posto kapaciteta najvažnije svetske arene za koridu.

Zvezdana postava boraca s bikovima, uključujući Enriquea Poncea, El Julija i Miguela Angela Pereru, zabavila je privilegovane navijače koji su uspeli da dođu do ulaznica. Lokali izvan arene pre nadmetanja su bili puni.

„Verujem da su preduzete sve potrebne mere za potpunu sigurnost“, rekao je jedan od zdravstvenih radnika u Madridu Roko Kanete (32).

Španci su inače vrlo podeljeni oko „krvavog spektakla“, neki ga smatraju umetničkom formom, dok drugi misle da je okrutan.

Popularnost borbe s bikovima opala je poslednjih godina jer nailazi na snažno protivljenje sve moćnijeg pokreta za zaštitu životinja i nekih levičarskih pokreta, navodi Reuters.

Izvor:Hina

Najčitanije