17 C
Kotor

Slušaj online radio

Španjolska policija zaplijenila 10,9 tona kokaina u Vigu i Valenciji

Printscreen

Španjolska policija je u sjeverozapadnoj luci Vigo zaplijenila 7,5 tona kokaina iz Južne Amerike, skrivenog unutar smrznute tune koja je trebala biti distribuirana diljem Evrope, a još 3,4 tone kokaina otkrila je u kontejnerima u jugoistočnom gradu Valenciji.

Zapljena od 7,5 tona najveća je zapljena droge po volumenu u povijesti Galicije, atlantske regije čija se stjenovita obala desetljećima koristi za krijumčarenje droge, priopćila je policija.

U drugoj operaciji policija je također pronašla 3,5 tone kokaina skrivenog u brodskim kontejnerima u istočnoj luci Valenciji.

Uhićeno je ukupno 20 osoba koje pripadaju dvjema organizacijama balkanskog podrijetla što je, kako je izvijestila policija, “veliki udarac” jednoj od najmoćnijih europskih distribucijskih mreža.

Krijumčarska mreža osnovala je uvoznu tvrtku za međunarodnu trgovinu smrznutom ribom i plodovima mora, kao i ulaganje u nekretnine, navedeno je u priopćenju.

Policija je saopštila da su tijekom višemjesečnog nadzora njezini službenici utvrdili da tvrtka prikriva svoju umiješanost u krijumčarenje droge slanjem velikog broja kontejnera morem.

 

Najčitanije