20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Spašeno dijete u Ulcinju: Jak vjetar ga odvukao tri kilometra od obale

UPSL – foto CdM

Na Velikoj Plaži u Ulcinju danas je spašeno četvorogodišnje dijete, kazao je  načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

– Dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Edis Sijarić danas u 9.35 sati primio je informaciju da je sa plaže Noki Beach (Velika plaža Ulcinj) jak istočni vjetar odvukao na pučinu blizu Krša od Đerana četvorogodišnjeg državljanina Kosova, koji se nalazio na gumenom dušeku. Plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog djeteta, ali morske jake struje im u tom trenutku nisu dozvoljavale, te se dušek odaljio od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani – istakao je Lukšić za portal Cafe del Montenegro (CdM).

Hitnom upotrebom specijalnog spailačkog skutera UPSUL Sijarić je za samo nekoliko minuta došao do djetata i evakuisao ga uz asistenciju Enesa Skenderovića koji je, navodi Lukšić, krajnjim snagama uspio da dopliva.

– Na sreću roditelja dječak je spašen u poslednjim trenucima, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne dušek i pitanje je da li bi spasioci imali vremena da reaguju pravovremeno – navodi Lukšić.

Ističe da je akcija spašavanja trajala svega 15 minuta od prijema poziva za spašavanje.

– Kao pun pogodak se pokazala analiza UPSUL da rasopredi jedan specijalni skuter na Veliko Plaži, jer je već 10-ak kupača spašeno sigurnog utopljavanja – naglasio je Lukšić.

Najčitanije