20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Splitski gradonačelnik predao Mostaru odluku o darovanju autobusa

Mostar – foto Boka News

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u četvrtak je u Mostaru kolegi Mariju Kordiću predao odluku o donaciji 22 autobusa koji su dar gradu na Neretvi kako bi obnovio svoj javni prijevoz koji je u lošem stanju.

Mostarsko javno poduzeće Mo Bus je već dobilo 17 autobusa, a pet će ih se dostaviti naknadno.

Poduzeće Promet iz Splita doniralo je šest autobusa većeg kapaciteta, osam je gradskih te četiti prigradska autobusa također dužine 12 metara te četiri kombi busa.

Predsjednik Uprave poduzeća “Promet” d.o.o. Split Miroslav Delić rekao je kako Split zamjenjuje svoju autobuse koristeći europske fondove.

“Mi u tvrtki došli smo do toga da bi najbolja opcija bila donirati dio naših autobusa prijateljima u Mostaru”, rekao je Dalić.

Autobusi koje je do sada koristilo poduzeće Mostar bus bili su dar japanske Vlade, a prešli su po milijun kilometara zbog čega su u lošem stanju.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak izrazio je zadovoljstvo zbog realizirane inicijative pomoći gradu Mostaru kazavši kako su je ‘objeručke prihvatili’.

“Iznimno mi je drago što na ovakav način možemo pomoći građanima Mostara, a ono što mi je još draže je da se naši odnosi razvijaju tako da pripremamo i daljnje zajedničke projekte koje ćemo financirati na različite načine”, rekao je splitski gradonačelnik.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zahvalio se na na daru Grada Splita istaknuvši kako gradska uprava želi učiniti dostupnim gradski prijevoz što je moguće većem brojku građana te smanjiti gužve u gradu.

Najčitanije