11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda – Damjanoviću bronzano odličje, reprezentacija Crne Gore četvrta

Reprezentacija-CG-u-ribolovu-na-moru

Proglašenjem najboljih večeras će u Albufeiri (Portugal) biće završeno 57. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore, na kojem je član reprezentacije Crne Gore Zdravko Damjanović osvojio bronzanu medalju.

I ostali naši reprezentativci bili su na zavidnom nivou ( Marko Radosavljwević je bio 13, Radovan Popović 24, Ivan Dejanović 27……). Svjetski prvak postao je Juan Pato iz  Portugala, dok je srebrna medalja pripala Danijelu Mendozi  iz Španije.

Reprezentacija Crne Gore za koju su pored navedenih nastupali još Dejan Sijerković i Aleksandar Pejović osvojila je četvrto mjesto, ostavljajući iza sebe prošlogodišnje šampione reprezentaciju Hrvatske. Zlatna medalja pripala je reprezentaciji Portugala, srebrna Italiji, a bronzana Španiji.

„Još jednom smo pokazali da i pored skromnije takmičarske opreme možemo ravnopravno da se nosimo sa najboljim reprezentacijama. Nadamo se da će nakon ovog Ministrstvo sporta i mladih znati da cijeni postignute rezultate i značajnije finanski pomogne naše aktivnosti“ – istakli su u Savezu za sportski ribolov na moru Crne Gore.

Najčitanije