25 C
Kotor

Slušaj online radio

„Stari podrum vranac 2015” najbolje vino na međunarodnom takmičenju Concours Mondial de Bruxelles

Vranac

Stari podrum vranac 2015 proglašen je najboljim vinom, na prvom ocjenjivanju posvećenom vinima sorte vranac, organizovanom u okviru prestižnog međunarodnog takmičenja Concours Mondial de Bruxelles.

Panel sudija, sastavljen od petnaest međunarodnih i regionalnih vinskioh sudija, među kojima je bila i Kerolajn Gilbi MW (Master of Wine) i najveći svjetski autoritet za vina Balkana, u konkurenciji stotinu različitih uzoraka iz svih zemalja regiona, titulu najboljeg dodijelio je specijalnoj selekciji vranca iz Plantaža, zahvaljujući njegovom izuzetno harmoničnom i kompleksnom ukusu.

– Ovo veliko vino karakterišu intenzivne arome crnog voća, trešnje i nane, u dobrom balansu sa začinskim notama koje mu daju eleganciju, kompleksnost i svježinu – navodi se u obrazloženju sudija.

Zbog svog kvaliteta i značaja sorte za vinsku scenu Balkana i svijeta, organizatori uticajnog takmičenja Concours Mondial de Bruxelles, odlučili su da organizuju takmičenje i ocjenjivanje vina sorte vranac – vranac Selection by CMB, koje je ove godine održano u Skoplju, od 05. do 07. decembra.

– Veoma smo ponosni na titulu najboljeg vranca. Ona je ujedno potvrda naših nastojanja da potrošačima uvijek pružimo najboilji kvaliteta, ali i činjenice da je neprikosnoveno najbolji, upravo, vranac proizveden ovdje, na kamenom tlu Ćemovskog polja. Vjerujemo da će ovo takmičenje dati snažan doprinos snažnijoj promociji, značaju i veličini Vranca kao autohtone crnogorske sorte i najveće i najznačajnije sorte Balkana – saopštili su iz kompanije „13.jul – Plantaže“.

Najčitanije