12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Staza zdravlja na Orjenu povodom obilježavanja Dana planete Zemlje

Planinarska trasa Maratona, Subrina vrata – Orjen

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i NVO “Ne bacajte boce” uz podršku Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi organizovaće niz aktivnosti kojima će obilježiti Dan planete Zemlje, u subotu, 22. aprila 2023. godine.

Tema ovogodišnjeg Dana planete Zemlje je “Investirajte u našu Planetu” koja naglašava važnost posvećivanja našeg vremena, resursa i energije rješavanju ekoloških problema i smanjenju klimatskih promjena. Ulaganje u našu planetu neophodno je kako bismo je zaštitili, ali i kako bismo obezbijedili zdravu, prosperitetnu, “zelenu” budućnost.

“Kolektivna i pojedinačna djelovanja su važna, stoga pozivamo sve naše građane – pojedince, preduzetnike, kompanije i druge organizacije da daju svoj doprinos, svako u svom domenu, da djeluju ekološki, ali i da pobuđuju ekološku svijest svojim djelovanjem. U subotu ćemo proslaviti Dan planete Zemlje, ali treba imati na umu da “zdrava” i održiva planeta “traži” naše svakodnevno djelovanje. Edukacija je važan korak pri sticanju ekoloških navika, stoga ove godine našim aktivnostima na Dan planete Zemlje stavljamo akcenat na edukaciju organizovanjem edukativne ture Stazom zdravlja na Orjenu. Planirana je sadnja novih sadnica crnog bora i akcija ekološkog čišćenja. Događaj će biti upotpunjen zakuskom autentičnih domaćih proizvoda sa Orjena, zahvaljujući doprinosu našeg sugrađanina i preduzetnika Baneta Palikuće, vlasnika taverne “Domestic”. Biće obezbijeđen i prevoz za sve građane koji žele da doprinesu ovoj akciji. Preciznije informacije o navedenim događajima biće blagovremeno saopštene”, navode iz Sekretarijata za ekologiju i energetsku efikasnost.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije