9 C
Kotor

Slušaj online radio

Stigla jesen, naredne sedmice pad temperature

Kostanj – Gornji Stoliv foto Boka News

Jesen na sjevernoj Zemljinoj polulopti počela je noćas u 3 sata i 54 minuta, a istovremeno za stanovnike južne polulopte počelo je proljeće.

Danas je jesenja ravnodnevnica, odnosno dan i noć traju podjednako.

Istovremeno, kalendarskim dolaskom jeseni doći će i do promjene vremenskih prilika, pa se početkom sedmice očekuje pad dnevnih temperatura.

Jesen plodovi

Nedjelja:

Pretežno sunčano i toplo. U popodnevnim satima uz umjeren razvoj oblačnosti tek ponegdje moguća kratkotrajno kiša i grmljavina, prvenstveno u planinskim oblastima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni, krajem dana i tokom noći ponegdje pojačan. Najviša dnevna temperatura vazduha od 21 do 33 stepena.

Ponedjeljak:

Promjenljivo oblačno, na jugu sa dužim sunčanim intervalima, uglavnom od sredine dana mjestimično kiša, a ponegdje i kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom, prvenstveno u kontinentalnim predjelima. Vjetar, u sjevernim predjelima, umjeren do jak južnih smjerova, od sredine dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, u pojačanju, krajem dana i tokom noći u većem dijelu zemlje pojačan i jak, na udare povremeno i olujne jačine. Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 21, najviša dnevna 17 do 31 stepen.

Najčitanije