11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Stigle vakcine iz Srbije

Podgorica stigle vakcine foto Vlada CG

Prvi kontingent od 2.000 doza vakcina sputnjik V iz Srbije stigao je večeras u Podgoricu.

Avionom vlade Srbije sa donacijom od 2.000 doza vakcina “sputnjik V” sletio je na podgorički aerodrom.

U Podgoricu je avionom države Srbije doputovala i premijerka Ana Brnabić koju su na aerodromu dočekali premijer Zdravko Krivokapić sa članovima kabineta i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Premijer Zdravko Krivokapić je na aerodromu kazao da su vakcine najdrogocjeniji poklon koji smo mogli dobiti i dodao da je zdravlje građana najvažnije.

“Zdravlje iznad svega, a solidarnost prije svega, to je iskaz današnjeg velikog događaja”, kazao je Krivokapić i dodao da su građani Crne Gore dugo iščekivali kada će doći vakcina.

“I evo večeras, kako neko reče 74. dan rada ove Vlade, stgla je vakcina. Ne želeće da optužujem bilo koga ipak neko treba da se zapita šta je bilo od 30.8 do 4.12. i šta to mi nismo odradili, najveći dio posla i da kao Srbija obezbijedimo građanima ono što je i Srbija, ono što je najvažnije, a to su vakcine”, rekao je Krivokapić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da je donacija od 4.000 vakcina dovoljna da se vakciniše 2.000 ljudi.

“To je dovoljno da se vakcinišu zdravstveni radnici u crvenoj kovid zoni i to je prva linija odbrane koja će vam pomoći u dbrani protiv korone”, poručila je Brnabić.

Ona je zahvalila Krivokapiću na dočeku i potpredsjedniku Dritanu Abazoviću, sa kojim je kako kaže bila u dnevnoj komunikaciji.

“Solidarnost je najvažnija u ovakvim vremenima”, kazala je Brnabić i dodala da ona i predsjednik Aleksandar Vučić su spremni da pomognu Crnoj Gori i sa dodatnim dozama.

“Ako bude potrebno biće još donacija, mada znamo da će vama stići još vakcina”, kazala je Brnabić i poručila da je cilj donacija otvaranje novog poglavlja između dvije, kako je rekla bratske i prijateljske države.

Najčitanije