21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Što prije donijeti konačnu odluku o modelu dalje valorizacije Aerodroma Crne Gore

Aerodrom Tivat – foto Boka News

Ministarstvo kapitalnih investicija svjesno je značaja i vrijednosti Aerodroma Crne Gore (ACG) za cijelu državu i tim prije treba donijeti konačnu odluku o modelu dalje valorizacije ove državne kompanije, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija, Ervina Ibrahimovića i državnog sekretara MKI, Admira Šahmanovića sa izvršnim direktorom ACG, Vladanom Draškovićem i zamjenikom, Petrom Radulovićem, koji je organizovan na Aerodromu Podgorica.

– Valorizacija ACG, u svakom slučaju, mora donijeti povoljne rezultate državi, građanima i cjelokupnoj privredi – ocijenio je Ibrahimović.

Dodao je da je današnji sastanak prilika da se sumiraju rezultati poslovanja u izazovnoj godini koja je na izmaku, ali i da sagledaju planovi menadžmenta za narednu godinu.

– Zajednički cilj je modernizacija aerodroma sa sveobuhvatnim unapređenjem infrastrukture što treba da rezultira što većim prometom putnika i saobraćaja – saopšteno je.

Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija)

Na sastanku su predstavljeni ovogodišnji rezultati kompanije koja je tokom prvih 11 mjeseci opslužila preko 1,8 miliona putnika, što je preko 70% prometa u odnosu na rekordnu, predpandemijsku 2019. godinu.

– U ukupnom rezultatu posebno se izdvaja uspjeh Aerodroma Podgorica koji je ostvario promet putnika od čak 97% u odnosu na 2019. godinu, dok je Aerodrom Tivat, u istom uporednom periodu, zbog dobro poznatih geopolitičkih razloga, zabilježio promet od oko 50% putnika u odnosu na tri godine ranije – navodi se u saopštenju.

Kako su na kraju sastanka istakli iz uprave kompanije, Aerodromi Crne Gore su spremni i odlučni da, u skladu sa mogućnostima i nepodijeljenom podrškom resornog ministarstva i Vlade, nastave da budu maksimalno kooperativni u misiji realizacije postavljenih ciljeva.

Najčitanije