14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Stolivljani obnavljaju crkvu Svetog Ilije – donatorsko veče 25. juna

Gornji Stoliv / foto TO Kotor

Donatorsko veče za prikupljanje sredstava za obnovu crkve Svetoga Ilije u Gornjem Stolivu biće održano u nedjelju 25. juna od 19 sati u đardinu crkve Imena Marijinog u Donjem Stolivu.

Članovi Društva prijatelja Stoliva, mještani Mjesne zajednice, vjernici i župnik Župa Rođenja Blažene Djevice Marije, don Željko Pasković, pozivaju poštovaoce kulturnog i sakralnog naslijeđa, potomke slavnih Stolivljana, preduzetnike, zvaničnike i sve ljude dobre volje iz Boke Kotorske, da svojim prisustvom uveličaju ovo veče. Organizatori najavljuju prigodno čašćenje uz stolivske delicije i mediteranske zvuke klapske pjesme.

Crkva koja nosi ime zaštitnika Stoliva je u lošem stanju – pod je izložen podzemnim vodama, krov prokišnjava, zvonik je u lošem stanju, a slike, umjetnine i sakralni predmeti propadaju, jer su konstantno izloženi vlazi. Organizatori napominju da je kolski put od Donjeg do Gornjeg Stoliva probijen prošle godine, ali je usljed obilnih kiša došlo do erozije, te mu je potrebna značajna sanacija.

Sa naznakom “za obnovu crkve Sv.Ilije” – CKB 510-102173-41

Praveći poređenje sa Starom župnom crkvom na Prčanju, organizatori izražavaju spremnost da neće dozvoliti da crkva Svetog Ilije dodje u ruševno stanje kao ona.

Za one koji žele da daju svoj prilog obnovi crkve, data je mogućnost da svoju donaciju uplate na žiro račun CKB 510-102173-41, sa naznakom “za obnovu crkve Sv.Ilije”.

/M.D.P./

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije