9 C
Kotor

Slušaj online radio

Od danas saobraća redovna avio linija Brno – Tivat

Air Montenegro – Foto: Air Montenegro/Nebojša Jelić

Prvi let Air Montenegra iz Brna (Republika Češka) ove godine dočekan je na aerodromu Tivat u saradnji sa Turističkom organizacijom Tivat

-Imajući u vidu značaj emitivnog tržišta Češke na turistički promet i produženje turističke sezone u Crnoj Gori, smatramo da je važno što je “Air Montenegro” uspostavio avio liniju između Tivta i Brna, saopšteno je iz nacionalne avio kompanije.

Danas je realizovan prvi let, a planirano je da se letovi odvijaju u periodu od 15. juna do 23. septembra ove godine, dva puta sedmično, odnosno četvrtkom i subotom.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Tivta danas su dočekani prvi putnici tradicionalnom crnogorskom dobrodošlicom, navodi se u saopštenju Air Montenegra.

-Uporedni statistički podaci za prvi kvartal ove u odnosu na prvi kvartal prethodne godine za tržište Republike Češke ukazuju na opravdanost uvođenja avio linije, s obzirom da bilježimo rast noćenja i broja turista sa tog tržišta sa tendencijom budućeg dinamičnog turističkog prometa sa ovog značajnog emitivnog tržišta- zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije