10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Stoltenberg: Putin pokušava iskoristiti zimu kao oružje protiv Ukrajine

Rat u Ukrajini
Foto: Leah Millis / Reuters

Rat na istoku Europe, s dolaskom prave zime, ulazi u novo, za Ukrajince, a posebno civile, i najteže razdoblje od početka ruske agresije. Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell smatra da rat između Rusije i Ukrajine “možda neće završiti, nego će se zamrznuti poput rata u Koreji”.

Rusija će vjerojatno nastaviti napadati ukrajinsku elektroenergetsku mrežu, plinsku infrastrukturu i osnovne usluge za ljude, rekao je u ponedjeljak glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, dodajući da ruski predsjednik želi iskoristiti zimu kao ratno oružje.

– Činiti to kada ulazimo u zimu pokazuje da predsjednik (Vladimir) Putin sada pokušava iskoristiti… zimu kao ratno oružje protiv Ukrajine, rekao je Stoltenberg novinarima u Bukureštu pred dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova NATO-a u utorak i srijedu, prenosi Reuters.

Stoltenberg je rekao kako očekuje da će NATO ubrzati slanje sustava za protuzračnu obranu Ukrajini, piše dpa.

– Jedna od poruka” sastanka NATO-a u Bukureštu bit će potreba da se ubrza slanje više sustava za protuzračnu obranu, streljiva i rezervnih dijelova Ukrajini kao i jačanje obuke ukrajinskih vojnika, dodao je.

Izvor:HRT-Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije